Επίσκεψη και ενημέρωση από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παππά

Δημοπρατείται τεράστιο έργο για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αναφέρει τα εξής:

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 27-5-2022, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς, ανακοινώνοντας τα σημαντικότερα νέα της τελευταίας 25ετίας για τη σχολική μονάδα, αφότου δηλαδή εγκαταστάθηκε στο παρόν κτίριο.

Δεν συμπληρώθηκαν ούτε δύο έτη όταν σε συνάντηση του κ. Γιάννη Παππά με τον διευθυντή κ. Νικήτα Νικόλαο Χρυσοχό, τους υποδιευθυντές κ.κ. Έλενα Κακογιάννη, Παναγιώτη Λουκά Μπέλλο και Γιάννη Αναγνώστου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιάννη Δαδήρα τέθηκε ο στόχος για την κτιριακή επέκταση και συντήρηση του Σχολείου και δόθηκε η υπόσχεση για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από την ΚΤ.ΥΠ – Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους.

Σήμερα Παρασκευή, ο κ. Γιάννης Παππάς ανακοίνωσε ότι πέραν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤ.ΥΠ, περί προσθήκης 4 (τεσσάρων) αιθουσών διδασκαλίας, διαφόρων επισκευαστικών εργασιών και αναβάθμισης των υποδομών του σχολείου, προϋπολογισμού 1.160.000?, ολοκληρώθηκαν και οι μελέτες (αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική, στατική) και πλέον, τις προσεχείς ημέρες, δημοπρατείται το έργο για την ανάδειξη εργολάβου, ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο βουλευτής, επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία με το σχολείο και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τη χαρά του για την πρόοδο των εργασιών και την πεποίθησή του ότι σύντομα οι μαθητές και μαθήτριες θα λειτουργούν σε ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, ώστε απερίσπαστοι να έχουν όλες τις ευκαιρίες να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, μουσικές, καλλιτεχνικές κ.ά.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ευχαριστούν θερμά τον βουλευτή κ. Γιάννη Παππά για την ένθερμη υποστήριξή του στο Σχολείο και τη σχολική κοινότητα, ώστε τελικά οι αρχικές του προβλέψεις για το ύψος του προϋπολογισμού του έργου, να ξεπεραστούν κατά πολύ.

Ευχαριστούν, επίσης, τη διοίκηση και τα υπηρεσιακά Στελέχη της ΚΤ.ΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε, για τη συνεχή κι εποικοδομητική επικοινωνία και συνεργασία, καθώς και το Δήμο Ρόδου για το εξαιρετικό συνεργατικό πνεύμα και τον πολύτιμο χρόνο και ενέργεια που αφιέρωσαν ο αντιδήμαρχος κ. Τηλέμαχος Καμπούρης και το στελεχιακό δυναμικό, όπως ο κ. Αλέξανδρος Μπεκιάρης (διευθυντής τεχνικών έργων) και οι μηχανικοί κ.κ. Ανδρέας Γιαννακόπουλος, Αντώνης Δράκος, Παύλος Κεφαλάκης, Γιώργος Λ. Πέρος, Παντελής Φεϊζίδης και, βεβαίως, ο Παύλος Διακοσταματίου (που είναι και γονέας μαθητή του Σχολείου), ώστε να αρθεί κάθε εμπόδιο και να διεκπεραιωθεί μια ιδιαίτερα απαιτητική εργασία.

Ιδιαίτερες και θερμότατες ευχαριστίες εκφράζονται, τέλος, προς τον κ. Σταμάτη Πατούνα, ιδιώτη πολιτικό μηχανικό, φίλο του Σχολείου, που προσέφερε αφιλοκερδώς αμέτρητες ώρες εργασίας και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση των μελετών.

Η κοινή ανακοίνωση του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων καταλήγει λέγοντας πως «η βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, διασφαλίζουν ένα μέλλον με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας, συνθήκες απαραίτητες για παροχή υψηλού επιπέδου γενικής και μουσικής παιδείας στους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου».

Σημειώνουμε ότι το Μουσικό Σχολείο Ρόδου έχει τριπλή υπόσταση (γυμνάσιο, λύκειο, μουσικές σπουδές), είναι ένα από τα 52 του είδους σε ολόκληρη την Ελλάδα και το μοναδικό στο Νότιο Αιγαίο, με πολλές καινοτόμες δράσεις και διακρίσεις, καθώς και συμμετοχή σε ένα μεγάλο πλήθος κοινωνικών, επετειακών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στους μαθητές και τις μαθήτριές του προσφέρεται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ, καθώς και δωρεάν μεσημεριανό φαγητό. Αυτές τις μέρες, και έως τις 31 Μαΐου, δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής μαθητών/τριων στην Α΄ Γυμνασίου (και μάλιστα χωρίς να υπάρχει προϋπόθεση να έχουν ήδη μουσικές γνώσεις).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...