Μουσικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Μουσικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης», μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, δημιούργησαν με τη στήριξη και την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος κ. Κακογιάννη Έλενας, κ. Μπέλλου Παναγιώτη Λουκά, δυο διαφορετικές προσεγγίσεις μαθημάτων για ενηλίκους: Την παρουσίαση του «Άξιον Εστί» των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη και τις «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι.

Τα παιδιά, δουλεύοντας μεθοδικά, με βάση τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους από την διδακτική διαδικασία και από τη μελέτη τους για τα δύο αυτά σημαντικά μουσικά έργα, ετοίμασαν παρουσιάσεις, κείμενα και βίντεο, τα οποία ανέπτυξαν σε δύο διαφορετικές συναντήσεις (12 και 22 Μαρτίου 2018) στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Ρόδου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κλέτσας Αθανάσιος αναφέρει: «Το ΣΔΕ Ρόδου είχε την τιμή να φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και να απολαύσει υπέροχες μουσικές στιγμές από διαφορετικά είδη, χώρες κι εποχές. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος, μας παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους, φέρνοντας τον “αέρα” των λίγων Μαΐων τους στο σχολείο μας.
Τη Δευτέρα αφεθήκαμε στην ιδιοφυία του Antonio Vivaldi και των τεσσάρων εποχών του. Σήμερα (σσ. Πέμπτη), η συγκίνηση ίσως ήταν μεγαλύτερη, καθώς η μουσική ήταν ελληνική και άρα πιο γνωστή. Ακούσαμε συνοδεία πιάνου και φλάουτου αποσπάσματα από το “Άξιον Εστί” του νομπελίστα ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη, με παράλληλη συνοδεία το μοναδικό ντοκουμέντο απ’ τις πρώτες παρουσιάσεις του 1977 και την ανάλυση του».

Φωτογραφίες:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...