Στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου ο κ. Γιάννης Παππάς-Μια νέα σελίδα ανοίγει.

Από το κοινό δελτίο τύπου του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς, αμέσως μετά την άφιξή του από την Αθήνα, κομίζοντας τα πιο ελπιδοφόρα νέα από την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ. Η ΚΤ.ΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε. είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια κ.ά). Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο η Διεύθυνση του Σχολείου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε πλήρη σύμπνοια και συντονισμό, καταβάλουν κοινές προσπάθειες ώστε να αναλάβει η ΚΤ.ΥΠ το μεγάλο έργο της -εδώ και χρόνια- αναγκαίας επέκτασης του κτιριακού συγκροτήματος, αλλά και της συντήρησής του. Αρωγό στις προσπάθειές τους βρήκαν τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Γιάννη Παππά, ο οποίος είχε σαφή γνώση των μεγάλων κτιριακών και λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα και την ιδιαιτερότητα της τριπλής υπόστασής της (γυμνάσιο, λύκειο, μουσικές σπουδές), αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σπουδαιότητα της μουσικής παιδείας, όχι μόνο στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, αλλά και σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.

Ο κ. Παππάς στο χαιρετισμό του τόνισε: “Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, ένα σχολείο-κόσμημα για τα Δωδεκάνησα καθώς αποτελεί το μοναδικό μουσικό σχολείο στο Νότιο Αιγαίο. Εδώ, μαθητές, καθηγητές και γονείς συνθέτουν μια μοναδική ομάδα με κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη για το σχολείο τους και την μουσική τέχνη καθώς και την κοινή προσπάθεια για την επίτευξη καλύτερων υποδομών για το σχολείο τους.

Πριν ένα χρόνο, εκπρόσωποι των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων με είχαν επισκεφτεί στο γραφείο μου, θίγοντας μου το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών του σχολείου. Ένα χρόνο μετά εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση μέσω ΚΤΥΠ, για την αναβάθμιση όσων χωρών κρίνεται αναγκαίο αλλά και τη δημιουργία νέων αιθουσών.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Διευθυντή του Σχολείου, κύριο Χρυσοχό, τους υποδιευθυντές , κυρία Κακογιάννη, κύριο Μπέλλο, κύριο Αναγνώστου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κύριο Δαδήρα, τον κύριο Πατούνα αλλά και τον Πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου μαθητών, κύριο Βογιατζή, για την μεταξύ μας επικοινωνία και συνεργασία που οδήγησε στην εξασφάλιση των πόρων που θα διατεθούν για την ουσιαστική αναβάθμιση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, καθώς και για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν σήμερα στο χώρο του σχολείου.

Νιώθω υπερήφανος, αφού μέσα από αυτή τη διαδικασία δίνουμε περισσότερα κίνητρα στους νέους της Δωδεκανήσου, να ακολουθήσουν αυτό που πραγματικά αγαπάνε και επιθυμούν, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους, να ασχοληθούν ουσιαστικά με την μουσική τέχνη και παράλληλα να κρατήσουν ζωντανή και να διαδώσουν την δωδεκανησιακή παράδοση”.

Ο Διευθυντής κ. Νικήτας Νικόλαος Χρυσοχός, οι υποδιευθυντές και ο σύλλογος διδασκόντων, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, αλλά και οι μαθητές και μαθήτριες ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Γιάννη Παππά για την πολύτιμη υποστήριξη και την προσωπική του μέριμνα, στην προσπάθεια που καταβάλει σύσσωμη η «οικογένεια» του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για την αναβάθμιση των υποδομών του και τη διασφάλιση καλύτερων όρων και προϋποθέσεων εκπαίδευσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...