Διαδικτυακή Συναυλία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνουμε συναυλίες συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

Φέτος το καλοκαίρι είναι διαφορετικό, αλλά η μουσική βρίσκει πάντα τρόπο. 35 πόλεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συνεργαστούν και θα συντονιστούν σε ένα μουσικό μαραθώνιο που θα μεταδοθεί διαδικτυακά, με βιντεοσκοπημένες 5λεπτες μουσικές συμμετοχές.

Η δική μας βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, με μαθητές μέλη της παραδοσιακής ορχήστρας, που έπαιξαν δωδεκανησιακούς σκοπούς (Ρόδου και Κάσου), σε συνεργασία με το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

Το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, η πρόσοψη του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού στο Μανδράκι θα ντυθεί μουσικά, με τα βίντεο της συμμετοχής της Ρόδου και το live streaming της Εθνικής διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής να προβάλλεται πάνω στην πέτρα και τη μουσική να πλημμυρίζει το Μανδράκι, μετατρέποντας τις απογευματινές μας βόλτες σε έναν μουσικό περίπατο. Χωρίς κεντρική σκηνή, χωρίς συνωστισμό, απολαμβάνουμε ένα μουσικό περίπατο σε μία από τις πιο ωραίες διαδρομές της Ρόδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...