Συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο

Ακόμα μία επιτυχία για το Σχολείο μας, επιτεύχθηκε, με τα ευχάριστα νέα να φθάνουν σε εμάς την Τρίτη 16/02/2021: Επιλεχθήκαμε μετά από αίτηση μας, ως ένα από τα 20 Σχολεία που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου ?Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο?.

Προκειμένου να γίνει η επιλογή των Σχολείων, υπήρχε μία μακροσκελής αίτηση με όλες τις πολιτιστικές και θεατρικές δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι καλλιτεχνικές δράσεις της θεατρολόγου του Σχολείου κ. Κάτιας Τάτση, γεγονός που μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα θεατρικής παιδείας που απευθύνεται σε γυμνάσια και λύκεια της περιφέρειας. Απώτερος στόχος είναι να ενδυναμωθούν πολιτιστικά οι τοπικές κοινότητες μέσα από την σύνδεσή τους με έναν σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό και να μπορούν αυτόνομα να συνεχίζουν την δραστηριοποίησή τους στο θέατρο και μετά το πέρας του προγράμματος.

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή δράση: “θεατρικός μαραθώνιος”, όπου συμμετείχαν τα παρακάτω Σχολεία:

Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας-3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 3ο Γυμνάσιο Πύργου, Γυμνάσιο Μώλου, Μουσικό Σχολείο Λαμίας, Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Ζάννειο Λύκειο Πειραιά, Λύκειο Βροντάδου Χίου, ΓΕΛ Ασπροπύργου, Γυμνάσιο Μεσαριάς Θηρασιάς, Γυμνάσιο Λουτρών Αιδηψού, 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, 1ο Γυμνάσιο Πύργου, 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Ιωνίδειος Γυμνάσιο, 1ο Εσπερινό Πάτρας.

Ντοκιμαντέρ του Εθνικού Θεάτρου με συνεντεύξεις μαθητών/τριών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα: