Σχολ. έτος 2020-2021: Νέα & Ενημερώσεις

Κοινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021: Καλοκαιρινές διακοπές μαθημάτων αλλά αδιάκοπες οι προσπάθειες για το μέλλον του Σχολείου μας: Οι μεγάλες προσπάθειες της Διεύθυνσης του σχολείου και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (έχοντας την καθολική και καθοριστική υποστήριξη του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παππά) για τη συντήρηση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, βαίνουν αισίως προς την ολοκλήρωσή τους. Το διήμερο 3 και 4 Αυγούστου, δεχθήκαμε άλλη μία επίσκεψη μηχανικών της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ (που αποτελεί τον κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού δημοσίου), ώστε να σχεδιαστούν τα πάντα σωστά, πριν την έγκριση σχετικής χρηματοδότησης! Η Διεύθυνση και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων συνεργάστηκαν και συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της επίσκεψης των μηχανικών. Κόντρα στο «γκρίζο» των καιρών, οι θετικές εξελίξεις για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου έρχονται!


Μια βλάβη ετών (διαρροή νερού) επιδιορθώθηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και υποδομών κ. Τηλέμαχο Καμπούρη και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου γιατί ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Διεύθυνσης και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας. Με την ευκαιρία της παρουσίας σκαπτικού μηχανήματος, έγινε παρέμβαση και σε σημείο με πολύ σκληρό χώμα, ώστε να συνεχιστούν οι φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών και λουλουδιών, που ομορφαίνουν τις αυλές μας.


30/06/2021 (από το κοινό δελτίο τύπου Διεύθυνσης και ΔΣ Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας): Την πρώτη του επίσκεψη εργασίας, μετά την επιφόρτισή του και με νέα καθήκοντα, πραγματοποίησε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου ο κ. Σάββας Χριστοδούλου, την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021. Ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος παραμένει πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση δημάρχου ορίστηκε προ λίγων ημερών και αρμόδιος για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Η Διεύθυνση του Σχολείου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που τον υποδέχθηκαν, αρχικά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί η Σχολική Επιτροπή είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, στην άμεση κάλυψη των πάγιων αναγκών, αλλά και -επιπρόσθετα- γιατί με μέριμνά της εκτελέστηκαν διάφορες εργασίες και μετατροπές χώρων σε αίθουσες διδασκαλίας, που τόσο πολύ είχε ανάγκη το Σχολείο. Κατόπιν «ξενάγησαν» τον κ. Χριστοδούλου στο σχολικό συγκρότημα, κατέδειξαν τα πιο προβληματικά σημεία του, ιδίως όσα σχετίζονται με μόνωση ταρατσών και, γενικά, έθεσαν υπόψη του όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Ο κ. Σ. Χριστοδούλου υπογράμμισε τη θέλησή του για την κατά το δυνατό άρτια λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη σταθερή προσήλωσή του στην ταχεία και αποτελεσματική διαχείριση των εκκρεμοτήτων. Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι επίκειται, κατά τη διάρκεια του θέρους, η εκτέλεση από το Δήμο διαφόρων τεχνικών εργασιών σε πολλά σχολεία της Ρόδου, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό. Η Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαρίστησαν τον κ. Χριστοδούλου για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για πολλοστή φορά.

Αξίζει να τονίστει ότι σε μία τρομερά δύσκολη περίοδο, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, δημιούργησαν και συμμετείχαν σε δεκάδες δράσεις, έστω και διαδικτυακά. Όλες οι δραστηριότητες και το αντίστοιχο υλικό υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Σχολείου www.musicschoolrhodes.gr.

Σημειώνονται οι πιο πρόσφατες:

Η συμμετοχή σε δύο Live Virtual Concert, στις «παγκόσμιες μαθητικές συναυλίες», όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές αναφέρουν, αφού οι μικροί μουσικοί είναι από όλον τον κόσμο: Ινδία, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Ιταλία, Βραζιλία, Μεξικό, Αμερική, Κροατία, Ιράν, Ιρλανδία, Λετονία, με μοναδική ελληνική συμμετοχή το Μουσικό Σχολείο. (http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/6639).

Η διοργάνωση τριών Μαθητικών Καλοκαιρινών Συναυλιών, σε live streaming μετάδοση, με περισσότερες από έξι ώρες μουσικής, από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου. (http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/6914).

Η βράβευση με 1α, 2α, 3α βραβεία, των μουσικών συμμετοχών μαθητών και μαθητριών στον Καλλοτεχνικό Διαγωνισμό της Α? ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτ. Αιγαίου. Οι μουσικές δημιουργίες των παιδιών, εξέπεμπαν πάθος, ένταση, μελωδικότητα, νοσταλγία αλλά και ελπίδα. (http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/6745).

Η βράβευση στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτ. Αιγαίου. Μικρές ιστορίες από παιδιά, με αλήθειες του σήμερα, νοσταλγία, φόβους και αισιόδοξα ταξίδια του νου. (http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/6796).

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, εύχονται καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση. Το Σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2241067850 και 65651.


26/05/2021: Μία αποτελεσματική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, μεταξύ της Διεύθυνσης του Σχολείου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Καμπούρη. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια άλλων εποικοδομητικών συνεργασιών των στελεχών της σχολικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων με αντιδημάρχους και άλλα μέλη της διοίκησης του Δήμου, με σκοπό την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει το Σχολείο.

Για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου (Γυμνάσιο και Λύκειο) αποτελεί προτεραιότητα η ολοένα και περισσότερο επωφελής αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Έτσι, πριν από λίγους μήνες ολοκληρώθηκε (χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου) το έργο της τοποθέτησης βιντεοπροβολέων σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και άλλους χώρους, ώστε σε συνδυασμό με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών να καταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ελκυστική και γόνιμη. Πλέον, μετά την πρόσφατη δέσμευση του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καμπούρη, σήμερα επιβεβαιώθηκε η έναρξη υλοποίησης του έργου καλωδιακής σύνδεσης των αιθουσών διδασκαλίας με το διαδίκτυο, τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού παραδόθηκαν τα απαραίτητα υλικά.

Ο Διευθυντής κ. Νικήτας Χρυσοχός, οι υποδιευθυντές, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, αλλά και οι μαθητές και μαθήτριες ευχαρίστησαν θερμά τον αντιδήμαρχο για την προσωπική του μέριμνα και τη συμβολή του Δήμου, ώστε το Μουσικό Σχολείο, από τη νέα σχολική χρονιά, να αντιμετωπίσει με σύγχρονους όρους τις προκλήσεις της νέας εποχής.


26/05/2021: Η κοινή, συστηματική προσπάθεια της Δ/νσης του Σχολείου και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και η καλή συνεργασία, ιδίως, με τους τοπικούς φορείς παράγουν διαρκώς θετικά αποτελέσματα! Οι υποσχέσεις του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, αντιδημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη σταδιακά υλοποιούνται και τον ευχαριστούμε θερμά: Το γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 με πλαστικό χλοοτάπητα σε λίγο ολοκληρώνεται! Φρέσκια, καθαρή άμμος θαλάσσης στο σκάμμα του σχολείου μας!


_____________________________________________________________________________

Άλλο ένα «όνειρο» άρχισε σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, να γίνεται πραγματικότητα. Άλλη μία μεθοδική προσπάθεια της Διεύθυνσης του σχολείου και του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, με σκοπό την αποφυγή τραυματισμών στο γήπεδο ποδοσφαίρου, καρποφορεί.Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ (Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου), υλοποιώντας υπόσχεση που έδωσε κατά την πρόσφατη σχετικά επίσκεψή του στο σχολείο μας, επιμελήθηκε αυτοπροσώπως την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα.

Επιτέλους δικαίωση: Οι προσπάθειες Συλλόγου γονέων και διεύθυνσης του Σχολείου προς τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, έφεραν αποτελέσματα. Κατασκευή νέας διάβασης πεζών μπροστά από την κεντρική είσοδο του σχολείου (από στάση σε στάση). 22-09-2020.

———————————————————————————————————————————-

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΑ: Αγαπητοί γονείς, Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συνεργάζεται αδιάλειπτα με τη Διεύθυνση του σχολείου για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για την προώθηση λύσεων. Για θέματα μετακινήσεων με τη ΡΟΔΑ, εκτός του σχολείου, επικοινωνήσαμε κι εμείς με τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Τσίκκη και θέσαμε ορισμένα ζητήματα. Επιγραμματικά, ο κ. Τσίκκης: · Διαβεβαίωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών/τριών. Επίσης, ότι γίνονται καθημερινά απολυμάνσεις των λεωφορείων.· Στα παράπονα περί συνωστισμού, απάντησε πως οι υπουργικές αποφάσεις επιτρέπουν πληρότητα 100% στα μαθητικά δρομολόγια (παρότι στα λοιπά προβλέπεται πληρότητα 65%). Στο ερώτημα αν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον δρομολόγησης λεωφορείων απάντησε αρνητικά.· Σε ό,τι αφορά στη διαδρομή Μανδράκι – Κόβα – Άγ. Φραγκίσκος – Ρόδου Λίνδου, όπου ορισμένες φορές την προηγούμενη εβδομάδα δεν δρομολογήθηκε ξεχωριστό λεωφορείο για μαθητές και τα παιδιά μπήκαν σ? αυτό για Euromedica, διαβεβαίωσε πως δεν θα ξανασυμβεί.· Στην επισήμανση ότι για λόγους ασφάλειας τα λεωφορεία πρέπει να αποβιβάζουν τους/τις μαθητές/τριες στην αυλή του σχολείου απάντησε θετικά, με εξαίρεση το λεωφορείο από Κοσκινού που απαγορεύεται να στρίψει αριστερά (λόγω της συνεχόμενης διαγράμμισης) και αναγκαστικά αποβιβάζει τα παιδιά στη στάση απέναντι από την είσοδο του σχολείου. Αποδέχθηκε όμως την πρόταση να ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ειδική ρύθμιση, ώστε και αυτό το λεωφορείο να εισέρχεται στην αυλή. Ο κ. Τσίκκης, ζήτησε να μεταφέρουμε στους γονείς και τα παιδιά την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας προσώπου καθ? όλη τη διάρκεια της διαδρομής, όπως προβλέπεται. Επισήμανε ότι σε περίπτωση ασυνέπειας δεν θα υπάρξει καμία ανοχή εκ μέρους των οδηγών. Σημείωση 1: Η μεταφορά από και προς το Μουσικό σχολείο γίνεται δωρεάν. Τις ώρες εκτός σχολείου οι μαθητές μετακινούνται με μισό εισιτήριο, εκτός από απογεύματα Σαββάτου, Κυριακές και αργίες, οπότε πληρώνουν ολόκληρο. Περισσότερα βλ. στο: www.rodospublictransport.gr/index.php. Σημείωση 2: Επίκεινται ενέργειές μας και για θέματα που αφορούν στο ΚΤΕΛ. 20-9-2020, Το Δ.Σ..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...