Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων: Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα

Στις 25 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, στην Ακρόπολη της Ρόδου και στο Ωδείο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων: Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» σε συνεργασία με τους υπευθύνους πολιτιστικών θεμάτων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Στην πρώτη φάση της δράσης, οι μαθητές/τριες του Α3 Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών κ. Γιώργου Βαλατσού και κ. Ανθούλας Κολιάδη, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση των αρχαιολόγων κ. Ελένης Τσακανίκα και κ. Ευαγγελίας Δήμα, προκειμένου να προετοιμάσουν τη δική τους ξενάγηση σε μαθητές/τριες άλλων τμημάτων του Μουσικού Σχολείου. Οι μαθητές/τριες μέσα από την προσέγγιση αυτή γνώρισαν από κοντά μνημεία πολιτισμού, καθώς και την τοπική τους ιστορία.
Στις 4 Μαΐου ακολούθησε η δεύτερη φάση της εκπαιδευτικής δράσης, όπου οι μαθητές/τριες αξιοποίησαν τις πληροφορίες που συνέλεξαν, χωρίστηκαν σε ομάδες, μελέτησαν και προετοίμασαν τη δική τους ξενάγηση που απευθυνόταν στους μαθητές/τριες του Α3.
Η βιωματική προσέγγιση, η προετοιμασία και η ευθύνη που ανέλαβαν για το εγχείρημα αυτό, αποτέλεσαν σημαντικά στοιχεία της μάθησής τους, ενώ μπήκαν οι βάσεις ώστε μελλοντικά να σχεδιαστούν περισσότερες δράσεις και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και να έρθουν σε επαφή με μεγαλειώδη μνημεία, καθώς και με την Τέχνη του Αρχαίου Δράματος. Ευχαριστούμε θερμά τις αρχαιολόγους, για αυτή την καταπληκτική ευκαιρία βιωματικής μάθησης και τα κίνητρα που έδωσαν στα παιδιά.
Συνοδοί καθηγήτριες επίσης ήταν η κ. Ιφιγένεια Κάντζα και η κ. Βασιλική Γούλα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους/λες τους/τις μαθητές/τριες για το άρτιο αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...