Οι Αριστοφαγάδες

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, φιλοξενήσαμε την θεατρική παράσταση “Οι Αριστοφαγάδες” στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας.

Πρόκειται για μία παράσταση της θεατρικής ομάδας του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ»: Μία συνηθισμένη οικογένεια με σοβαρές και δυσεπίλυτες οικονομικές δυσχέρειες, δέχεται το αλύπητο χτύπημα της? τύχης! Σημείο ορόσημο της ζωής τους, η ημερομηνία του γάμου τους! Μία παράσταση που εκτυλίσσεται παρουσία μίας πιεστικής σπιτονοικοκυράς, ακλόνητων πεθερικών, ιδιότροπων πελατών και κυρίως? ελλείψει χρημάτων. Υπόσχεται άφθονο γέλιο, ανεξάντλητη αγάπη και ουρανοκατέβατη ευλογία.

Ο Μενέλαος, ένας άνδρας με αγνά αισθήματα μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα, προσπαθούν μάταια να σώσουν το παραδοσιακό τους μαγειρείο. Αποφασίζουν να εκσυγχρονίσουν το μενού τους με γεύσεις γκουρμέ, να διαφημιστούν με διάφορους τρόπους αλλά και να αναβαθμίσουν συνολικά την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες τους.   Οι προσπάθειές τους, αποβαίνουν άκαρπες, αφού ? πέραν των άλλων ? έχουν να αντιμετωπίσουν την? μαγειρικά ιδιαίτερα εκδοχή της ίδιας της συζύγου, τους ιδιότροπους πελάτες, τα ανεξάντλητα πεθερικά και την οργισμένη σπιτονοικοκυρά! Όλα αυτά ανατρέπονται μονομιάς όταν μία ημερομηνία τους σημαδεύει για πάντα.

Oι μαθητές και οι μαθήτριες μας, απόλαυσαν τις εξαιρετικές ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών, γέλασαν με τις αστείες ατάκες, χειροκρότησαν προσφέροντας συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης και έδειξαν στην πράξη το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή και την αλληλεγγύη τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...