Παραμύθι Παραμυθία

Στο τριήμερο “Παραμύθι Παραμυθία. Το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη” , που διοργάνωσαν το 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς, το ΠΤΔΕ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, συμμετείχαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, με δύο μάλιστα παρουσιάσεις:

Η πρώτη με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κωνσταντίνα Τσάπρα: «Δημιουργικές Εργασίες σε Κλασικά Παραμύθια» και η δεύτερη, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Γεώργιο Βαλατσό, την κ. Ανθούλα Κολιάδη και την κ. Ευαγγελία Βολονάκη με το θεατρικό δρώμενο “Αλουστίνες”.

Το Σεπτέμβριο του 2019 εκδόθηκε με ISBN: 978-618-84543-1-6 το έντυπο- βιβλίο με όλα τα κείμενα των Σχολείων. Από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου υπάρχουν τα αφηγήματα:

«Οι Αλουστίνες», με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Ανθούλα Κολιάδη, Γιώργο Βαλατσό, Ευαγγελία Βολονάκη, και

«Μια άλλη εκδοχή της ιστορίας της Χιονάτης», «Η ιστορία του Τέρατος και της Πεντάμορφης σήμερα», «Οι νεράιδες», «Τα δυο αδελφάκια», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τσάπρα Κωνσταντία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...