“Η μικρή πλατεία” του Κάρλο Γκολντόνι

Η Θεατρική Ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, παρουσίασε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Η Μικρή Πλατεία». Πρόκειται για μια κωμωδία, που ανέβηκε για πρώτη φορά στη Βενετία, στις 19 Φεβρουαρίου 1756, την περίοδο του καρναβαλιού, για το οποίο και ετοιμάστηκε. Το απολαυστικό κείμενο του μεγάλου Βενετσιάνου κωμωδιογράφου, οι υπέροχες ερμηνείες των παιδιών και η ευφάνταστη επιλογή σκηνικών και μουσικής, μας ταξίδεψαν σε μια μικρή πλατεία της Βενετίας κατά την περίοδο του καρναβαλιού μιας μακρινής εποχής.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα έντεκα παιδιά που έλαβαν μέρος, τα οποία μετά από πολύμηνες εντατικές πρόβες και πολλές θυσίες, ερμήνευσαν με κέφι τους ιδιαίτερα μεγάλους και απαιτητικούς τους ρόλους και προσέφεραν άφθονο γέλιο στο ροδιακό κοινό, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ομάδας γεμίζοντας το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Εμφανίστηκαν (αλφαβητικά) οι μαθητές/τριες: Βαγγέλης Βενιός, Ζωή Δήμου, Έφη Διακουράκη, Κλειώ Διακουράκη, Σταμάτης Διακουράκης, Μίκα Ζάγορα, Βασιλική Ζαχαρία, Λάζαρος Ισλάμης, Σύλβια Μπρατσάι, Τζούλια Νικηταρά, Σταματία Ξίπα.
Οι δύο υπεύθυνοι καθηγητές της ομάδας, Κάτια Τάτση (θεατρολόγος) και Σαράντος Θεοδωρόπουλος (μουσικός), ευχαριστούν θερμά για την αμέριστη και πολύπλευρη στήριξη, τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Θεοδώρα Τσιμπούρη, τους υποδιευθυντές κα. Έφη Μιχαηλίδου, κα. Έλενα Κακογιάννη και κ. Χρήστο Θεολόγο, την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κα. Ευαγγελία Μουλά, το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου, τον κ. Σταμάτη Αγκά για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, το Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς» και την κα. Μαρία Πάσσαρο για τη βοήθεια στα κοστούμια, τον κ. Φώτη Γιακουμάκη για τα φώτα και τους ήχους, τον κ. Παναγιώτη Κατσιδώνη (Foto Eva) για τη βιντεοσκόπηση της παράστασης, τις οικογένειες και τους συμμαθητές των παιδιών, τους συναδέλφους, και γενικά όλους, όσοι βοήθησαν.

Δείτε βίντεο στο κανάλι του Μουσικού Σχολείου Ρόδου στο youtube:

Φωτογραφίες: