Σημαντικές Ανακοινώσεις

To 4o μουσικό φεστιβάλ “Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων”, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 14 Απριλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες στην κατηγορία Φεστιβάλ.


Πανελλήνιες Εξετάσεις: Eγκύκλιος με διευκρινίσεις σχετικά με τις εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής: Πατήστε εδώ για να δείτε τα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας.


Επίδοση ελέγχων προόδου α’ τετράμηνου: Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:00, μπορούν οι γονείς/κηδεμόνες να προσέρχονται στο Σχολείο μας για ενημέρωση και επίδοση των ελέγχων προόδου. Στο Σχολείο θα βρίσκεται όπως μας ενημέρωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, για την ετήσια συνδρομή, ημερολόγια και το cd που δημιουργήθηκε από την Ορχήστρα. Όσοι γονείς δεν καταφέρουν να έρθουν τη Δευτέρα, μπορούν να προσέλθουν την επομένη.


23-01-24 Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών: Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών ορίζεται από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 24:00. Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για εισαγωγή σε ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ  ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr.


Ιανουάριος 2024: «Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του
αναπνευστικού»
:

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών
  • Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού
  • Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).
  • Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων
  • Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό
  • Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.
  • Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα
  • Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024:

Μπορείτε να κατεβάσετε τη Αίτηση – Δήλωση πατώντας εδώ.

Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Η προθεσμία για φέτος ορίζεται ως και Παρασκευή 15-12-2023 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση εκδίδεται  εγκύκλιος σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν.

Στην ίδια προθεσμία ως και Παρασκευή 15-12-202, οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 5 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (δηλαδή τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 5 Μουσικά Τμήματα. Την αίτηση την κατεβάζετε πατώντας εδώ.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:

1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2024. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό αντίστοιχα σε χρόνο που θα καθοριστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

3. Υποψήφιοι για το 10%  των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2022 ή το 2023 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίοΑν τυχόν επιθυμούν  εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό,  ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (Μάρτιος-Απρίλιος 2024).

Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2022, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022. Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2023, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023.

4. Όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), πρέπει να απευθυνθούν  σε κάποια από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, για να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους. Αυτοί οι υποψήφιοι, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.


Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023: Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω: 1) Έχει επικαιροποιηθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Σχολείου. 2) Την Κυριακή 26/11/2023 και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, φιλοξενούμε τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στο μουσικό ελαφρό θέατρο της περιόδου 1962 – 1963. Με αφετηρία την «Όμορφη Πόλη» και την «Οδό Ονείρων», συνεχίζοντας με την «Μαγική Πόλη» και καταλήγοντας στην «Γειτονιά των Αγγέλων», παρακολουθούμε μέσα απ΄ του χρόνου τον καθρέφτη και τα γεγονότα της εποχής σε παγκόσμιο επίπεδο, την παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι στην ελληνική θεατρική σκηνή. 3) Την Τρίτη 28/11/2023 είναι η Ημέρα της Μεσογείου, μία ημέρα που αναγνωρίζουμε την κοινή μας ταυτότητα και κληρονομιά. Προς τιμήν της ημέρας αυτής, το Ίδρυμα Anna Lindh, στο οποίο το σχολείο μας είναι μέλος, επιλέγει κάθε χρόνο τοπικά σχήματα στις 42 Μεσογειακές χώρες για την πραγματοποίηση ανοικτών συναυλιών. Φέτος, η μουσική ξεπερνάει τα όρια μίας εκδήλωσης: Γίνεται μία εγκάρδια έκφραση ενότητας και ειλικρινούς προσπάθειας να συνδεθούμε μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Η Ανοικτή Συναυλία για την Ημέρα της Μεσογείου, Sounds of Solidarity, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στις 19:00 (ακριβώς) στο Σχολείο μας, με τη συμμετοχή και της Παραδοσιακής Χορωδίας μας. Λόγω της παράλληλης μετάδοσης σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, η εκδήλωση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 19:00. Ώρα προσέλευσης 18:30. Εννοείται πως στις παραπάνω εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.


Για 14η συνεχόμενη χρονιά, η ΑΜΚΕ «Ρόδος για τη Ζωή» πραγματοποιεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, την εκδήλωση- θεσμό για το νησί της Ρόδου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και αγορά- μέσω δωρεών- μηχανημάτων για το νοσοκομείο της Ρόδου που αφορούν τη διάγνωση-θεραπεία μορφών καρκίνου. Για τη φετινή χρονιά, το χρώμα της μπλούζας είναι το γαλάζιο και ο στόχος μας αφορά την αγορά Fibroscan, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις Παθολογικές κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, και το οποίο συνδέεται με την πρόληψη ηπατοκυτταρικού καρκινώματος. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας θα είναι αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο Σχολείο με μπλουζάκια για τα παιδιά και τους γονείς τους, οπότε όσοι θέλετε να αγοράσετε, να δώσετε χρήματα στο παιδί σας (8 ευρώ η μία μπλούζα). Έτσι θα συμβάλουμε κι εμείς στο θεσμό αυτό που προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία. Εκ της Διευθύνσεως και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.


Συναυλία Κιθάρας: Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στις 20:00, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας, με τη συμμετοχή του Συνόλου Κιθάρας του Σχολείου και των κ. Γιάννη Γιακουμάκη και κ. Vojin Cocic.


Ενημέρωση για νέο τρόπο εισαγωγής σπουδαστών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής:

Από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις του 2024 (δηλαδή για την εισαγωγή στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025) και εφεξής, η εισαγωγή στα πέντε (5) Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.: (α) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (β) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (γ) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (δ) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και (ε) στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γίνεται ΜΟΝΟ μέσω εισαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανωτέρω πέντε Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι., έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου λυκείου ή ισότιμου τίτλου σχολείου μέσης εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Α. Οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα ανωτέρω Τμήματα Μουσικών Σπουδών των ΑΕΙ, εξετάζονται πανελλαδικώς στα εξής μαθήματα: α) Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία: Αξιολογείται το επίπεδο οργανοχρησίας των υποψηφίων. Ως μουσικό όργανο εννοείται και η φωνητική τέχνη. β) Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία: Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε σύντομα ερωτήματα, με τα οποία αξιολογείται το επίπεδο θεωρητικών μουσικών γνώσεων. γ) Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τους υποψηφίους Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) ή Νέα Ελληνικά για τους υποψηφίους Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.). δ) Σε ένα (1) ακόμη μάθημα της ομάδας προσανατολισμού ή του τομέα που επιλέγει ο υποψήφιος ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. αντίστοιχα ως εξής: δα) Ιστορία για τους υποψηφίους του πρώτου επιστημονικού πεδίου ΓΕ.Λ., δβ) Μαθηματικά για τους υποψηφίους του δεύτερου επιστημονικού πεδίου ΓΕ.Λ., δγ) Φυσική για τους υποψηφίους του τρίτου επιστημονικού πεδίου ΓΕ.Λ., δδ) Πληροφορική για τους υποψηφίους του τέταρτου επιστημονικού πεδίου ΓΕ.Λ. και δε) Μαθηματικά (Άλγεβρα) για τους υποψηφίους όλων των τομέων των ΕΠΑ.Λ. Συνεπώς, όσοι ενδιαφέρονται για τα πέντε Μουσικά Τμήματα των ΑΕΙ, πρέπει να εξεταστούν σε τέσσερα (4) συνολικά μαθήματα.

Β. Προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το νέο τρόπο εισαγωγής, αποτελεί η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης: 1) της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ανά μουσικό μάθημα των ανωτέρω περ. α) και β) (Ε.Β.Ε. μουσικών μαθημάτων) και 2) της Ε.Β.Ε. ανά τμήμα (Ε.Β.Ε. τμήματος). Για την εξαγωγή της συνολικής βαθμολογίας των υποψηφίων υπολογίζονται οι βαθμολογικές επιδόσεις στα ως άνω τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα καθώς και οι οικείοι συντελεστές βαρύτητας. Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα, γίνεται ως εξής: ο γραπτός 3 βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας. Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Τμήμα. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου. Υποψήφιοι για επιλογή είναι όσοι έχουν εξεταστεί στα μαθήματα των ανωτέρω περ. α) και β) (μουσικά μαθήματα), καθώς και σε τουλάχιστον ένα (1) από τα μαθήματα των περ. γ) και δ) της ίδιας παραγράφου. Σημειώνεται ότι οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) τμήματος, οι συντελεστές Ε.Β.Ε. των μουσικών μαθημάτων και οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, των πέντε Τμημάτων Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι., έχουν καθοριστεί με αποφάσεις Συγκλήτου των Ιδρυμάτων και δημοσιεύτηκαν στην αριθμ. Φ.251/81919/Α5/21-7- 2023 (ΦΕΚ 4805 Β’) Υπουργική Απόφαση.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ» & «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ»

Α. Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία: Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει την εξέταση συγκεκριμένων έργων από τρία (3) καθορισμένα είδη μουσικής: α) Κλασική, Δυτικοευρωπαϊκή μουσική, β) Τζαζ και Δημοφιλής μουσική, γ) Λαϊκή – Παραδοσιακή μουσική και Βυζαντινή Ψαλτική. Οι υποψήφιοι θα επιλέξουν, από το είδος μουσικής που επιθυμούν, το μουσικό όργανο στο οποίο θα εξεταστούν (ως μουσικό όργανο εννοείται και η φωνητική τέχνη). Για κάθε μουσικό όργανο/φωνή του κάθε είδους μουσικής προβλέπεται συγκεκριμένο ρεπερτόριο έργων, το οποίο είναι χωρισμένο σε τρεις (3) ομάδες, οι οποίες καλύπτουν διαφορετικά υφολογικά/ιστορικά χαρακτηριστικά του ρεπερτορίου του κάθε οργάνου/φωνής. Από το ρεπερτόριο που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο μουσικό όργανο/φωνή, οι υποψήφιοι θα επιλέξουν ένα έργο από κάθε μία από τις τρεις ομάδες έργων του εν λόγω ρεπερτορίου και θα προετοιμάσουν την ερμηνεία τους για τρία (3) έργα συνολικά. Οι τίτλοι όλων των έργων αναρτώνται σε επίσημο ιστοχώρο του ΥΠΑΙΘΑ, και συγκεκριμένα στη διαδρομή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ Εξετάσεις/ Εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα/ Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. (Μπορείτε να δείτε το link εδώ: https://www.minedu.gov.gr/eksetaseis-gia-tamousika-tmimata/mousiki-ektelesi-kai-ermineia). Η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4’ έως 6’ λεπτά ανά υποψήφιο. Κάθε υποψήφιος εξετάζεται σε δύο από τα τρία έργα που έχει προετοιμάσει, την επιλογή των οποίων αποφασίζει η εξεταστική επιτροπή. Αν ο υποψήφιος έχει επιλέξει έργα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, τότε η επιτροπή έχει δικαίωμα να επιλέξει από αυτά τμήμα του έργου που θα εκτελεστεί. Για την εξέταση των έργων της μονωδίας της Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής μουσικής προβλέπεται χρήση πιανιστικής συνοδείας, χωρίς να έχει προηγηθεί πρόβα μεταξύ υποψηφίου και πιανίστα. Για την εξέταση των έργων της Κλασικής, Δυτικοευρωπαϊκής μουσικής και της Τζαζ και Δημοφιλούς μουσικής καθώς και των έργων Βυζαντινής Ψαλτικής του γ) είδους μουσικής, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα χρήσης δικής τους παρτιτούρας. Οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το όργανο που έχουν επιλέξει με εξαίρεση το πιάνο και τα ευρωπαϊκά κρουστά, τα οποία θα βρίσκονται σε κάθε εξεταστικό κέντρο, όπου απαιτείται. Οι υποψήφιοι δίνουν τις εξετάσεις χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή από και με την εξεταστική επιτροπή συνοδευόμενοι προς και από τον χώρο εξέτασης από τον/την επιμελητή/τρια της εξεταστικής διαδικασίας.

Β. Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία: Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει την εξέταση του αντικειμένου της Μουσικής Αντίληψης και Θεωρίας και του αντικειμένου της Αρμονίας. Η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης και Θεωρίας περιλαμβάνει ερωτήματα πολλαπλών επιλογών και ερωτήματα σύντομης απάντησης, τα οποία αφορούν σε αναγνώριση διαστημάτων και συγχορδιών, αναγνώριση μέτρων και αρμονικών διαδοχών και ρυθμικομελωδικής υπαγόρευσης μελωδίας. Η εξέταση στο αντικείμενο της Αρμονίας περιλαμβάνει ασκήσεις εναρμόνισης δοσμένης μελωδίας, δημιουργία πτωτικής-μετατροπικής αρμονικής διαδοχής και αρμονικής ανάλυσης. Το επίπεδο γνώσεων των υποψηφίων στην Αρμονία αντιστοιχεί στο επίπεδο γνώσεων του Υποχρεωτικού Αρμονίας. Συνολικά η εξέταση στο μάθημα της Μουσικής Αντίληψης Θεωρίας και Αρμονίας έχει διάρκεια 3 ώρες και 30 λεπτά. Περαιτέρω λεπτομέρειες για τα κριτήρια αξιολόγησης του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και τις ομάδες ερωτημάτων εξέτασης του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» ορίζονται στο άρθρο 3 της αριθμ. Φ.253/66947/A5/14-06-2023 (ΦΕΚ 3927 Β’) σχετικής ΥΑ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι για τα ανωτέρω πέντε Μουσικά Τμήματα υποχρεούνται εντός συγκεκριμένης και αποκλειστικής προθεσμίας, κατά την οποία υποβάλλονται οι Αιτήσεις-Δηλώσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και στις εν λόγω εξετάσεις με σχετική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση. Η προθεσμία, το περιεχόμενο, ο τρόπος και οι υπόχρεοι υποβολής της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης καθορίζονται κάθε έτος με σχετική εγκύκλιο. Στην Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή στις εν λόγω εξετάσεις, για το μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», ο υποψήφιος επιλέγει να εξεταστεί σε ένα από τα τρία (3) καθορισμένα είδη μουσικής: α) Κλασική, Δυτικοευρωπαϊκή μουσική, β) Τζαζ και Δημοφιλής μουσική, γ) Λαϊκή – Παραδοσιακή μουσική και Βυζαντινή Ψαλτική. Επιπλέον, επιλέγει να εξεταστεί σε ένα μουσικό όργανο (ως μουσικό όργανο εννοείται και η φωνητική τέχνη). Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να επιλέξει ΜΟΝΟ ένα από τα μουσικά όργανα που περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο του είδους μουσικής που έχει επιλέξει, όπως το ρεπερτόριο αυτό έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστοχώρο του ΥΠΑΙΘΑ (https://www.minedu.gov.gr/eksetaseis-gia-ta-mousikatmimata/mousiki-ektelesi-kai-ermineia). Δεν προβλέπεται η επιλογή άλλου μουσικού οργάνου το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριο του είδους μουσικής που έχει επιλέξει ο υποψήφιος. Η πανελλαδική εξέταση στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» περιλαμβάνει την εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης και Θεωρίας και στο αντικείμενο της Αρμονίας, η οποία είναι κοινή για όλους τους υποψηφίους και για αυτό οι υποψήφιοι δεν επιλέγουν κάποια προτίμηση.


Eξέταση και το ρεπερτόριο του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μουσικού μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» σύμφωνα με το νέο τρόπο εισαγωγής στα Μουσικά Τμήματα της χώρας, από τις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής: Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253/66947/A5/14-06-2023 (ΦΕΚ 3927 Β’) Υπουργική Απόφαση, η εισαγωγή στα τμήματα: α) Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, β) Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γ) Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, δ) Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ε) Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και εφεξής, δηλαδή από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής, γίνεται μέσω εισαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου που διοργανώνονται σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 4559/2018 (Α΄ 142), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 383 του ν. 4957/2022 (Α΄ 141).

Σύμφωνα με το νέο τρόπο εξέτασης, ένα από τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται πανελλαδικώς οι υποψήφιοι είναι το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία». Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει την εξέταση συγκεκριμένων έργων από τρία (3) καθορισμένα είδη μουσικής: α) Κλασική, Δυτικοευρωπαϊκή μουσική, β) Τζαζ και Δημοφιλής μουσική, γ) Λαϊκή – Παραδοσιακή μουσική και Βυζαντινή Ψαλτική. Οι υποψήφιοι/ες θα επιλέξουν, από το είδος μουσικής που επιθυμούν, το μουσικό όργανο στο οποίο θα εξεταστούν (ως μουσικό όργανο εννοείται και η φωνητική τέχνη). Για κάθε μουσικό όργανο/φωνή του κάθε είδους μουσικής προβλέπεται συγκεκριμένο ρεπερτόριο έργων, το οποίο είναι χωρισμένο σε τρεις (3) ομάδες, οι οποίες καλύπτουν διαφορετικά υφολογικά/ιστορικά χαρακτηριστικά του ρεπερτορίου του κάθε οργάνου/φωνής. Από το ρεπερτόριο που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο μουσικό όργανο/φωνή, οι υποψήφιοι/ες θα επιλέξουν ένα έργο από κάθε μία από τις τρεις ομάδες έργων του εν λόγω ρεπερτορίου και θα προετοιμάσουν την ερμηνεία τους για τρία (3) έργα συνολικά. Οι τίτλοι όλων των έργων αναρτώνται σε επίσημο ιστοχώρο του ΥΠΑΙΘΑ, και συγκεκριμένα στη διαδρομή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ à Εξετάσεις à Εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα à Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Δείτε το link εδώ: https://www.minedu.gov.gr/eksetaseis-gia-ta-mousika-tmimata/mousiki-ektelesi-kai-ermineia

Η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4’ έως 6’ λεπτά ανά υποψήφιο/α. Κάθε υποψήφιος/α εξετάζεται σε δύο από τα τρία έργα που έχει προετοιμάσει, την επιλογή των οποίων αποφασίζει η εξεταστική επιτροπή. Αν ο/η υποψήφιος/α έχει επιλέξει έργα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, τότε η επιτροπή έχει δικαίωμα να επιλέξει από αυτά τμήμα του έργου που θα εκτελεστεί. Για την εξέταση των έργων της μονωδίας του α) είδους μουσικής προβλέπεται χρήση πιανιστικής συνοδείας, χωρίς να έχει προηγηθεί πρόβα μεταξύ υποψηφίου/ας και πιανίστα/ας. Για την εξέταση των έργων των α) και β) ειδών μουσικής, καθώς και των έργων Βυζαντινής Ψαλτικής του γ) είδους μουσικής, οι υποψήφιοι/ες έχουν το δικαίωμα χρήσης δικής τους παρτιτούρας. Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να φέρουν μαζί τους το όργανο που έχουν επιλέξει με εξαίρεση το πιάνο και τα ευρωπαϊκά κρουστά, τα οποία θα βρίσκονται σε κάθε εξεταστικό κέντρο, όπου απαιτείται. Οι υποψήφιοι/ες δίνουν τις εξετάσεις χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή από και με την εξεταστική επιτροπή συνοδευόμενοι προς και από τον χώρο εξέτασης από τον/την επιμελητή/τρια της εξεταστικής διαδικασίας.

Από το ΥΠΑΙΘΑ (26-09-2023):Αναδιατύπωση των τίτλων των δύο πρώτων ομάδων ρεπερτορίου της Λύρας Πόντου, στο ρεπερτόριο Λαϊκής – Παραδοσιακής Μουσικής και Βυζαντινής Ψαλτικής του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μουσικού μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία»: Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι στο ρεπερτόριο της Λύρας Πόντου της Λαϊκής – Παραδοσιακής Μουσικής και Βυζαντινής Ψαλτικής του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», αναδιατυπώνονται οι τίτλοι των δύο πρώτων ομάδων ως εξής:

  • Στην 1η ομάδα, αντί για «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ» θα αναγράφεται «ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΠΟΝΤΟΥ»
  • Στην 2η ομάδα, αντί για «ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ» θα αναγράφεται «ΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ». Οι αλλαγές έχουν ενσωματωθεί στο ρεπερτόριο που έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστοχώρο του ΥΠΑΙΘΑ, και συγκεκριμένα στη διαδρομή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ à Εξετάσεις à Εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα à Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, για την αγαπημένη μας τ. Διευθύντρια και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής Νοτίου Αιγαίου, Θεοδώρα Τσιμπούρη.

Από χθες, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου πενθεί. Από χθες, το Μουσικό Σχολείο επέλεξε τη σιωπή ως ένδειξη σεβασμού και ως ύψιστη τιμή για έναν Άνθρωπο που η ύπαρξή του ταυτίστηκε με το Σχολείο μας. Από χθες, το Μουσικό Σχολείο έγινε φτωχότερο χάνοντας έναν από τους στυλοβάτες του, ο οποίος, με την ισχυρή του προσωπικότητα και τις γνώσεις του το ανέδειξε ως «κύτταρο πολιτισμού» στην τοπική κοινωνία, αλλά και ως ένα Σχολείο αναφοράς, μοναδικό στο Νότιο Αιγαίο.

Η Θεοδώρα Τσιμπούρη υπήρξε μια γυναίκα-εκπαιδευτικός, μουσικός, πιανίστα, επιστήμονας και μητέρα, η οποία επί πολλά έτη, όσα και τα χρόνια του Μουσικού Σχολείου που φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας, προσέφερε σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, εμπειρίες, γνώσεις, ευκαιρίες για συμπράξεις και συνεργασίες μέσα από το όραμά της να αναδείξει το Μουσικό Σχολείο σε σχολείο «υπόδειγμα» για όλο το νησί και τα Δωδεκάνησα. Υπηρετώντας επίσης από τη θέση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Νοτίου Αιγαίου, έδωσε το στίγμα της ως Επιμορφώτρια του κλάδου των Μουσικών στηρίζοντας και εμψυχώνοντάς τον σε όλα τα επίπεδα. 

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Θεολόγος Χρήστος κατά την ώρα της πρωινής προσευχής προέτρεψε τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας, ενώ εξήρε ταυτόχρονα την προσωπικότητά της και το έργο της που έμεινε ανεξίτηλο. Η συμβολή της στην εκπαιδευτική πράξη και στις κτιριακές υποδομές του Σχολείου ήταν καθοριστική.

Με έκτακτη Συνεδρίαση, αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου να παραστεί κατά την Εξόδιο Ακολουθία ο Διευθυντής κ. Θεολόγος Χρήστος εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Επίσης, αποφασίστηκε να αποσταλεί στεφάνι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κατά την τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Κόρινθο, τόπο καταγωγής της εκλιπούσας, αλλά και να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν σε συλλόγους καρκινοπαθών στη μνήμη της. Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά εκδηλώσεις μνήμης για την προσφορά της από τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια τόσο στις αγαπητές κόρες της Κατερίνα, Χριστίνα και Νίκη Κώτη, όσο και στη μητέρα και στον αδερφό της. Θα είναι πάντα φωτεινός οδηγός στις καρδιές όλων μας.

«Πάντα θα σε θυμόμαστε μέσα από την προσωπικότητα και το έργο σου, αφού η μνήμη μπορεί και νικάει της σάρκας τη φθορά».

Ο Διευθυντής Θεολόγος Χρήστος, Ο Σύλλογος Διδασκόντων, Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.


Πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων και προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2024. Δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΑ, πατώντας εδώ.


Κατατακτήριες εξετάσεις 2023:

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 09:00 θα πραγματοποιηθούν κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, για τις παρακάτω θέσεις: Β Γυμνασίου:2 (δύο), Γ Γυμνασίου: 6 (έξι), Α Λυκείου: 2 (δύο), Β Λυκείου: 4 (τέσσερις), Γ Λυκείου: 4 (τέσσερις). Παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής έως την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 14:00 στο Σχολείο μας.


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες μας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1) Αν μαθητής/τρια κωλύεται λόγω πάθησης, μόνιμης ή παροδικής, να συμμετέχει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, μπορεί να απαλλαγεί από την υποχρέωση παρακολούθησής του, αν ο/η κηδεμόνας του/της, υποβάλλει σχετική αίτηση στον Διευθυντή του Σχολείου, συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση, η οποία θα περιλαμβάνει τους λόγους και τη διάρκεια της απαλλαγής.

2) Μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές), δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στον/στη Διευθυντή του Σχολείου το εξής: «Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή του παιδιού μου στο μάθημα των Θρησκευτικών». Η αίτηση γίνεται εις διπλούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες. Μόνο στην περίπτωση που η γονική μέριμνα ασκείται από τον ένα γονέα, αρκεί η υπογραφή του/της ασκούντος/ούσης τη γονική μέριμνα. Σημειώνουμε ότι Οι μαθητές/τριες που απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών δεν επιτρέπεται να περιφέρονται εντός ή σχολείου ή να απουσιάζουν αδικαιολόγητα. Ο Διευθυντής του Σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Διδασκόντων, αποφασίζουν κατά περίπτωση για τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι/ες μαθητές/τριες. Παρακαλούμε τις παραπάνω αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις να τις προσκομίσετε το αργότερο έως τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023.


Προσωρινό Πρόγραμμα 1ης εβδομάδας: Στην ιστοσελίδα μας, στην κατηγορία Το Σχολείο μας/Πρόγραμμα. Πατήστε εδώ.


Για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου:

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί γονείς, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε! Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 και στη συνέχεια τα παιδιά θα πάρουν τα βιβλία τους και πρόγραμμα εβδομάδας.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά το πρωί (με άφιξη ώρα 08:00 στο Σχολείο) και στις 12:00 θα αποχωρήσουν. (σχετικά με τα δρομολόγια μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας, στην κατηγορία Το Σχολείο μας/Μετακίνηση). Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τσάντες για τα βιβλία.


Ηλεκτρονικές εγγραφές από 01-09-23 έως 05-09-23 στα ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ: Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 07.00 έως την 5η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, σε λειτουργούντα τμήματα. Από την 11η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12.00 έως τη 15η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23.59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής – ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.


Ξεκινά η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 έως και Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023. Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023. Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr. Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πατώντας εδώ.


Εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα από το 2024: Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η αριθμ. Φ.253/66947/A5/14-06-2023 (Β’ 3927) Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι ειδικότερες προϋποθέσεις και όροι εισαγωγής στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, ο τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μουσικών μαθημάτων καθώς και ο τρόπος υπολογισμού των μορίων, από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και εφεξής, δηλαδή από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής. Κατεβάστε το έγγραφο πατώντας εδώ.

Καθορισμός των συντελεστών ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) τμήματος, των συντελεστών ελάχιστης βάσης εισαγωγής των μουσικών μαθημάτων και των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων. Κατεβάστε το έγγραφο πατώντας εδώ.


Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023, Για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων:

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έρχονται σε μία τρομερά δύσκολη, καταστροφική περίοδο για τη Ρόδο μας. Δεν γίνεται όμως, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, να μην συγχαρούμε τα παιδιά μας που πάλεψαν και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε αυτές τις εξετάσεις, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως το Μουσικό Σχολείο δεν προωθεί μόνο τη μουσική επιστήμη και τέχνη, αλλά και τις υπόλοιπες επιστήμες. Πέρα από την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών σε Άρτα, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να εισαχθούν στα τμήματα: αρχιτεκτόνων μηχανικών, διοίκησης οργανισμών και μάρκετινγκ τουρισμού, περιβάλλοντος, μηχανικών σχεδίασης προϊόντων, εσωτερικής αρχιτεκτονικής, διοίκησης επιχειρήσεων, αξιωματικών ναυτικού. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, να μην σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, όποιον δρόμο και να επέλεξαν, δίνοντας ή όχι εξετάσεις, όποιο αποτέλεσμα και να είχαν. Να παλεύουν για να ευτυχίσουν στη ζωή τους, σε όλα τα επίπεδα, με τη συμπαράσταση των γονέων τους, τους οποίους ευχαριστούμε για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, μέσω και του δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για όλα μας τα παιδιά! Όπως γράψαμε και παραπάνω, το σημαντικό είναι να «κυνηγούν τα όνειρά τους» και να «παλεύουν για να ευτυχίσουν στη ζωή τους». Δεν μπορούμε όμως να μην συγχαρούμε ιδιαιτέρως, επιτυχίες που ξεχωρίζουν. Η τελειόφοιτη μας Σταυρούλα Μάλιακκα, κατάφερε να μπει στην πρώτη της επιλογή και πρώτη πανελληνίως, στο τμημα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, με 18.160 μόρια. Συγχαρητήρια ξανά!

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας αυτής, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη Ρόδο μας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Είμαστε όμως και υπερήφανοι γιατί πάρα πολλοί μαθητές και μαθήτριες μας, εκπαιδευτικοί και γονείς, ήταν σε διάφορα σημεία υποδοχής καθώς και στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας και βοηθώντας όσο και όπου μπορούν, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ελπίδα! Είμαστε υπερήφανοι για όλη αυτήν την αλληλεγγύη και προσφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σε αυτές τις τραγικές ημέρες, το Σχολείο είναι στην ουσία εργοτάξιο, λόγω της μεγάλης ανακαίνισης και συντήρησης και γι’ αυτό ήταν αδύνατον να φιλοξενήσουμε ανθρώπους. Έχουμε όμως αποδείξει δεκάδες φορές την αλληλεγγύη μας, με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχόμαστε όλο αυτό το κακό να σταματήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους ενωμένους για το κοινό καλό: τη Ρόδο μας όμορφη και σμαραγδένια ξανά!


Καλοκαιρινή ενημέρωση: α) To Σχολείο μας (όπως όλα τα Σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη και ώρες 09:00-12:00.

Η Τελετή Αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 19:30, στις Πηγές Καλλιθέας.


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ: Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. -Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-24, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 28η Ιουνίου 2023 έως και την 07η Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών,την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως Κηδεμόνας.


ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 10:00:

Β Γυμνασίου: Ιστορία, Β Γυμνασίου: Φυσική, Γ Γυμνασίου: Αρχαία, Α Λυκείου: Ιστορία

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 10:00:

Α Γυμνασίου: Μαθηματικά, Β Γυμνασίου: Νεοελληνική Γλώσσα, Β Γυμνασίου: Μαθηματικά, Α Λυκείου: Άλγεβρα


Παρουσίαση του βιβλίου “Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω”, του Κώστα Κρομμύδα: Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και τις εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζει τον συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα και το νέο του βιβλίο με τίτλο: «κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω». Το μυθιστόρημα πραγματεύεται τις δύσκολες συνθήκες, τα εμπόδια και τα στερεότυπα που καλείται να υπερβεί η Μενεξιά – κεντρική ηρωίδα – στην προσπάθειά της να κερδίσει το δικαίωμα στην ζωή με ταυτότητα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου με τη συμμετοχή του συνόλου λαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, που θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση. Η κόρη του σπουδαίου στιχουργού Κώστα Βίρβου, Αναστασία Βίρβου θα μιλήσει με αφορμή το βιβλίο για τον πατέρα της και τα τραγούδια του ως μαρτυρίες μιας εποχής.


Εξεταστικά κέντρα Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» έτους 2023:

ΣΑΒΒΑΤΟ24-6-2023ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ12.30 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ26-6-2023ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ08.30 π.μ

Α)  Εξεταστικά Κέντρα Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ»

Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Διευθύνσεων Δ.Ε. Πειραιά, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (οδός  Κ. Μαυρομιχάλη 27, Τ.Κ. 18545 ? Πειραιάς).

Β) Εξεταστικά Κέντρα Μουσικού Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ»

α) Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ και στα εξής Εξεταστικά Κέντρα ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.

  1. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (οδός Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 – Νέα Ιωνία), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και Κ.
  2. Στο Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ? αίθουσα «Jacqueline de Romilly» (Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Λ έως και Ω.

Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του Μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ»  στην Αθήνα: 5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 – Νέα Ιωνία). Επισημαίνεται ότι για το μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», οι υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες εξετάζονται στα ίδια εξεταστικά κέντρα μαζί με τους υπολοίπους υποψηφίους, καθώς δεν υπάρχει διαφοροποίηση στα εξεταστικά κέντρα του εν λόγω μαθήματος.


Ξεκινά η διαδικασία αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α’ Γυμνασίου: Aπό τις 2 έως τις 31 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α ή περνώντας από το Σχολείο, καθημερινές και ώρα 08:00-15:00. Δείτε αναλυτικά τα θέματα των εισαγωγικών εξετάσεων στην ιστοσελίδα μας, στην κατηγορία Λειτουργία Μουσικών Σχολείων/Εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/eisagogi-a-gymnasiou/.


Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα εξεταστικά κέντρα

Α) των ειδικών μαθημάτων και Β) των μουσικών μαθημάτων. Δείτε αναλυτικά στη σελίδα του Υπουργείου, πατώντας εδώ.


Ευχόμαστε Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα, με Υγεία και όλα τα καλά!

Μεταδόσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση:

-Μεγάλη Παρασκευή, στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι, στις 11:00 και στις 20:00: Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, από το Σύνολο Βυζαντινού Χορού.

-Μεγάλο Σάββατο, στην τηλεόραση Ίριδα, στις 14:00: Μετάδοση της συναυλίας που δόθηκε στον καθολικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου με τα Σύνολα: Βυζαντινού Χορού, Παραδοσιακής Χορωδίας και Ευρωπαϊκής Ορχήστρας.

-Κυριακή του Πάσχα, στην τηλεόραση Ίριδα, στις 15:00: Μετάδοση της συναυλίας που δόθηκε στη Νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου με το Σύνολο της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και τη συμμετοχή του τμήματος προετοιμασίας εγχόρδων.


Πασχαλινή Συναυλία διοργανώνεται την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στις 19:00, στον καθολικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου στη Ρόδο. Συμμετέχουν τα σύνολα: Βυζαντινός Χορός, Παραδοσιακή Χορωδία, Ευρωπαϊκή Ορχήστρα.


Ανοιξιάτικη Συναυλία της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, διοργανώνεται το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 19:00, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου. Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι από την κινηματογραφική μουσική έως την έντεχνη ελληνική δημιουργία, σπουδαίων συνθετών. Συμπράττει και το τμήμα προετοιμασίας εγχόρδων.


To Σχολείο μας είναι εξεταστικό κέντρο για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθούν πρόβες Μουσικών Συνόλων και άλλες δράσεις στους χώρους μας.


Ψήφισμα για τον απροσδόκητο θάνατο της αγαπημένης συναδέλφου: Στη Ρόδο, σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Παρασκευή, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά τη θλιβερή είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου της αγαπημένης συναδέλφου Αναστασίου Ευγενίας, κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας, εκτιμώντας το ήθος και την δεκαετή προσφορά της στην εκπαίδευση. Η συνάδελφος μας, μονιμοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και από πέρσι είχε οργανική θέση στο Σχολείο μας. Εξαιρετική εκπαιδευτικός και συνάδελφος, πάντα εγκάρδια, με χαμόγελο και ευγένεια, καλλιεργώντας την αγάπη για μάθηση, τον αλληλοσεβασμό και ενθαρρύνοντας τα παιδιά για γνώση και δημιουργία. Βαθιά συγκινημένοι από την απώλεια της συναδέλφου, αποφασίσαμε ομόφωνα:-να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς της.-να καταθέσουμε στεφάνι και να δεηθούμε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της σε Εκκλησία της Ρόδου, λόγω αδυναμίας του Συλλόγου να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στα Τρίκαλα.-να καταθέσουμε χρηματικό ποσό στη μνήμη της, σε δημόσιο ίδρυμα. Αιωνία της η μνήμη. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.


Θέματα ειδικών μαθημάτων πανελλαδικών εξετάσεων παλαιοτέρων ετών: Σας γνωρίζουμε ότι τα θέματα των ειδικών μαθημάτων: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση, πανελλαδικών εξετάσεων παλαιοτέρων ετών είναι αναρτημένα ανά έτος, ανά εξεταστική περίοδο και ανά μάθημα στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Πιο συγκεκριμένα, επιλέγετε Εκπαίδευση ?Εξετάσεις ?Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου ?Αναζήτηση Θεμάτων Πανελλαδικών. Πατήστε εδώ για να βρείτε το σύνδεσμο.


Για τους γονείς/κηδεμόνες: Συνεχίζοντας τις προσπάθειες μας να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, συνεργαζόμαστε με το ΚΕΚ Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, Σεμινάριο με τίτλο «Συμβουλευτική Γονέων», το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, στις 17.00-20.15, διαδικτυακά! Δηλαδή θα πραγματοποιείται με σύγχρονη διδασκαλία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προκειμένου να εξυπηρετήσει γονείς και κηδεμόνες που διαβιούν σε διάφορα μέρη της Ρόδου και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη διαδικασία ή κατέβασμα εφαρμογής, παρά μόνο η δυνατότητα σύνδεσης στο internet με H/Y, LAPTOP, TABLET, SMARTPHONE.Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου 2023, καλύπτοντας μία μεγάλη γκάμα θεματικών. Το συντονισμό του σεμιναρίου έχει η κα Ειρήνη Γιασιράνη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ στα Δωδεκάνησα, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Παρακαλούμε δείτε στα email σας, για λεπτομέρειες. Θα πρέπει να εγγραφείτε στο σύνδεσμο: https://forms.gle/BTTYBaySuftX23DK9.


Για τη Γ’ Λυκείου: Ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων  στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023. Οι υποψήφιο υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00. Δείτε την προκήρυξη πατώντας εδώ.


Έκτακτη ενημέρωση για την Παρασκευή 27/01/2023: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω webex, λόγω της κακοκαιρίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.musicschoolrhodes.gr στην κατηγορία Εξ αποστάσεως.


ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ: Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών: Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 24:00. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πατώντας εδώ.


Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και συμμετοχές:

  • 17/12, 18:30, Συμμετοχή Μπαντίνας στο περπάτημα Ζωής (Μαντράκι, Πάρκο?δίπλα από taxi).
  • 19/12, 19:30, Συμμετοχή Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής (Χριστουγεννιάτικο Χωριό).
  • 20/12, 18:00, Συμμετοχή Συνόλου Κρουστών, Σύνολο Πνευστών, Ευρωπαϊκής Χορωδίας (Χριστουγεννιάτικο Χωριό).
  • 21/12, 11:00, κοινή δράση με το ΕΕΕΕΚ Ρόδου (Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, Ευρωπαϊκή Χορωδία, Πιάνο 4 χέρια, Παραδοσιακή Ορχήστρα) στο Σχολείο και στο Ίδρυμα Αγίου Ανδρέα (Παραδοσιακή Χορωδία).
  • 21/12, 18:00, Συμμετοχή Παραδοσιακής Χορωδίας, Συνόλου Λαϊκής Μουσικής (Χριστουγεννιάτικο Χωριό).
  • 22/12, 10:00, Χριστουγεννιάτικη Γιορτή (Σχολείο).
  • 23/12, 10:30, Κάλαντα σε Φορείς (συνάντηση στο Δημαρχείο Ρόδου).
  • 23/12, 18:00, Συμμετοχή Συνόλου Κιθάρας και Βυζαντινού Χορού (Χριστουγεννιάτικο Χωριό).

Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/ 148604/ Α5/30-11-2022 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ.


Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ.


Τοπική προκήρυξη πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ79.01 ? ΤΕ16
ή ιδιωτών εμπειροτεχνών (ΕΜ16) στη μουσική ειδίκευση Βιολοντσέλου και Παραδοσιακών
Κρουστών στο Μουσικό σχολείο Ρόδου για το διδακτικό έτος 2022-2023. Αιτήσεις σύμφωνα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζονται στις με αριθμ. 104859/Ε1/30-08-2022 (ΑΔΑ: 9ΩΚΗ46ΜΤΛΗ-ΘΤΚ), 100750/Ε1/12-08-2022 (ΑΔΑ: ΨΝΡΣ46ΜΤΛΗ-ΕΛΥ) εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ και στην Υ.Α. 80062/Γ7/4-8-2006, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@dide.dod.sch.gr από Τρίτη 29 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.


Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, το Σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό, όπως όλα τα Σχολεία της πόλης της Ρόδου, λόγω της εορτής του νεομάρτυρα Κων/νου του Υδραίου, Πολιούχου της πόλεως Ρόδου.


Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940. Τα παιδιά θα έρθουν κανονικά με τα λεωφορεία τους στις 08:00, θα πάρουν απουσίες και θα ετοιμαστούν για τη γιορτή. Θα αναχωρήσουν στις 12:00 από το Σχολείο για την επιστροφή τους. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, θα συμμετέχουμε με δύο Σημαίες και δύο τμήματα μαθητών/τριών (Γυμνασίου και Λυκείου) στην παρέλαση. Χρόνια πολλά, ελεύθερα και δημιουργικά σε όλες και όλους!


Για 3η φορά συμμετέχουμε στο πρόγραμμα “ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ? ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ” στην ΚΖ ? ΣΥΝΟΔΟ (2022 ? 2023). Η “Βουλή των Εφήβων ? Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή” είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με ομάδες μαθητών/τριών της Α και Β τάξης Λυκείου, οι οποίοι υλοποιούν το πρόγραμμα και εκλέγουν τον/την Έφηβο Βουλευτή που θα τους εκπροσωπήσει στην ολομέλεια!


Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2023: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  ενημερώνει ότι για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2022-2023, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ΠΚΕ καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού προγραμματίζονται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου ? Απριλίου του 2023. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.


Για το σχολικό έτος 2022-2023 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά. Παρακαλούμε όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στη διαδικασία, να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση και να μας την προωθήσετε (ως έγγραφο ή ως φωτογραφία στο email του Σχολείου gmousrod@sch.grως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022. Την αίτηση την κατεβάζετε πατώντας εδώ. Λεπτομέρειες στην κατηγορία Το Σχολείο μας/Ενισχυτική.


Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης
ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2022-2023»:
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Δ.Ε.Μ.) των
μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Λυκείου και της Δ΄ τάξης Λυκείου των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ για το σχολικό έτος
2022-2023 περιλαμβάνει τα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές εξετάσεις ειδικά μαθήματα: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση. Την υπεύθυνη αίτηση-δήλωση για τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας που ενδιαφέρεται την κατεβάζετε πατώντας εδώ και πρέπει να αποσταλεί έως την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, Μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές), δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας και οι δυο κηδεμόνες τους, σχετική αίτηση στη Διεύθυνση του Σχολείου στην οποία θα αναφέρεται το εξής: «Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή του παιδιού μου -ονοματεπώνυμο και τάξη- στο μάθημα των Θρησκευτικών». Μόνο στην περίπτωση που η γονική μέριμνα ασκείται από τον ένα γονέα, αρκεί η υπογραφή του/της ασκούντος/ούσης τη γονική μέριμνα. Οι μαθητές/τριες που απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών δεν επιτρέπεται να περιφέρονται εντός ή εκτός της σχολικής μονάδας ή να απουσιάζουν αδικαιολόγητα. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Διδασκόντων/ουσών, αποφασίζουν κατά περίπτωση για τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι/ες μαθητές/τριες (μάθημα μουσικού οργάνου ή άλλη δραστηριότητα). Παρακαλούμε θερμά έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, όσοι κηδεμόνες επιθυμούν την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, να μας στείλετε με το παιδί σας ή μέσω email την υπεύθυνη δήλωση. Μετά από αυτήν την προθεσμία, δεν θα μπορούμε να δεχτούμε σχετικές δηλώσεις.


Μαθητές και μαθήτριες μπορούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο για συμπλήρωση κενών θέσεων, στις τάξεις Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου μετά από εξετάσεις. Οι υποψήφιοι/φιες εξετάζονται σε μουσικά μαθήματα και στη ύλη που ορίζεται στα αναλυτικά προγράμματα της αντίστοιχης τάξης, ύλη την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας στην κατηγορία Λειτουργία Μουσικών Σχολείων/Κατατακτήριες Εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις 09:00, για τις παρακάτω θέσεις: Β? Γυμνασίου: 3 (τρεις), Γ? Γυμνασίου: 4 (τέσσερις), Α? Λυκείου: 3 (τρεις), Β? Λυκείου: 4 (τέσσερις), Γ? Λυκείου: 4 (τέσσερις). Παρακαλούμε τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, να συμπληρώσουν αίτηση έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 12:00.


Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του Σχολείου μας. Θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός και στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία. Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά το πρωϊ και η αποχώρηση από το Σχολείο για τους/τις μαθητές/μαθήτριες μας, προγραμματίστηκε στις 11:00. Μπορείτε να δείτε το προσωρινό πρόγραμμα μαθημάτων στην Κατηγορία Το Σχολείο μας/ Πρόγραμμα. Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν και οι μετακινήσεις των λεωφορείων. Καλή σχολική χρονιά!


Εξετάσεις Μετεξεταστέων μαθητών/τριών: Σας ενημερώνουμε ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους/τις μετεξεταστέους μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 9:30.


Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου συμμετέχει στο 6ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου έχει ο Τάκης Βούης, στις παρακάτω ημερομηνίες:

Πέμπτη 25/8/2022: Συμμετοχή του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Παραγυιό. Σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα Αλλοδαπών Γυναικών Λίνδου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόστολος Παύλος». Πλατεία Αργυροκάστρου-Ώρα έναρξης 21.00.

Παρασκευή 26/8/2022: «40 χρόνια χωρίς τον Μάνο Λοΐζο». Συναυλία-Αφιέρωμα στον αείμνηστο Μάνο Λοΐζο, στη γενέτειρα της μητέρας του Δέσποινας Μανάκη, στην κοινότητα Καλαβάρδων. Με το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Βαγγέλη Τότση. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κάμειρος». Δημοτική Κοινότητα Καλαβάρδων-Ώρα έναρξης 21.00.

Κυριακή 28/8/2022: Συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Παραγυιό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «ο Αίθωνας». Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου, πλατεία Αγίου Ιωάννου-Ώρα έναρξης 21.00.

Σημειώνουμε ότι η τελευταία, τέταρτη παράσταση  θερινού σινεμά, που οργανώνουμε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 20:45, στο προαύλιο του Σχολείου (και όχι την Πέμπτη 25/8).


Συναυλία κλασικής μουσικής, Σάββατο 6 Αυγούστου στις 20:30, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας κ. Τσιμπερόπουλος Πέτρος και κ. Σκριμπόνης Κων/νος, μας προσκαλούν στη συναυλία “Ad Libitum Concert” με έργα των F. Chopin, C. Debussy, E. Elgar, F. Kreisler, M. Ravel και R. Wagner. Είσοδος ελεύθερη.


Για τους απόφοιτους και τις απόφοιτες του Σχολείου μας: Για ακόμα μία φορά, οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες μας που επέλεξαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, απέδειξαν πως το Μουσικό Σχολείο Ρόδου προωθεί τη γνώση σε όλα τα αντικείμενα και όχι μόνο στη μουσική επιστήμη και τέχνη. Πέρα από την εισαγωγή τους στα τμήματα μουσικών σπουδών (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας), κατάφεραν να εισαχθούν στα τμήματα: αρχιτεκτόνων μηχανικών, διοίκησης επιχειρήσεων, μηχανικών παραγωγής και διοίκησης, οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, λογιστικής και χρηματοοικονομικής, παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης, πληροφορικής, επιστημών της προσχολικής αγωγής, εργοθεραπείας, πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας. Για όλους και όλες τους/τις απόφοιτους/απόφοιτες μας που αγωνίστηκαν σε πρωτόγνωρες συνθήκες τα τρία χρόνια των λυκειακών σπουδών τους λόγω της πανδημίας και είτε τα κατάφεραν, είτε επέλεξαν άλλο δρόμο από αυτό των πανελληνίων, είτε δεν τα κατάφεραν σε αυτήν την πρώτη δοκιμασία, ευχόμαστε από καρδιάς να μην σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους και τα θέλω τους. Να συνεχίσουν να παλεύουν για να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες και να ευτυχίσουν στη ζωή τους, με τη συμπαράσταση των Γονέων και Κηδεμόνων τους, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, είτε ατομικά είτε μέσω του δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον οποίο συντονίζουμε όλες μας τις δράσεις, για την εξέλιξη του Σχολείου μας!


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2022 ξεκινούν από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και λήγουν  την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022. )ι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή αποκτούν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πατώντας εδώ. Τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μπορείτε τα τους δείτε πατώντας εδώ.


Το Σχολείο μας, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη και την Τετάρτη 13 και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, ώρες 9:00 με 12:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2241067850, 2241065651.


Θερινό Σινεμά στην αυλή του Σχολείου μας, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων: Πέμπτη 7 και 21 Ιουλίου, Πέμπτη 4 και 25 Αυγούστου, στις 20:45, με ταινίες από τον παλιό, ελληνικό, κινηματογράφο.


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μμ, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.. Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Α’-Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ:
Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio. Στην περίπτωση
ανήλικων μαθητών/τριών, την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας.
Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet) του
κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας που επιθυμεί να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση.
Το Σχολείο μας εμφανίζεται ως ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ.
Για ότι χρειάζεστε επικοινωνήστε στο τηλέφ. 2241065651.


Δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου(Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2022.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Προκήρυξη Εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής  εξεταστικής περιόδου 2022: Δείτε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πατώντας εδώ.


Πανελλήνιες 2022: Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων: Δείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ.

Πανελλήνιες 2022: Εξεταστικά κέντρα Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»: Δείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ.


Μια τεράστια επιτυχία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης: Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου επισκέφθηκε την Παρασκευή 27-5-2022, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς, ανακοινώνοντας ότι πέραν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤ.ΥΠ, περί προσθήκης 4 (τεσσάρων) αιθουσών διδασκαλίας, διαφόρων επισκευαστικών εργασιών και αναβάθμισης των υποδομών του Σχολείου, ολοκληρώθηκαν και οι μελέτες (αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογική, στατική) και πλέον, τις προσεχείς ημέρες, δημοπρατείται το έργο για την ανάδειξη εργολάβου, ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν οι εργασίες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.


Οι επιτυχίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης συνεχίζονται: Το Σχολείο μας επισκέφθηκε την Παρασκευή 20-5-2022, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καλωσόρισαν τον βουλευτή και τον ευχαρίστησαν για τη σταθερή στήριξή του στο Σχολείο και ιδίως για την πρόσφατη, έμπρακτη υποστήριξη του αιτήματος προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Χάρη σ? αυτήν, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μάνος Κουτουλάκης υπέγραψε απόφαση επιχορήγησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με 10.740? για την αγορά μουσικών οργάνων για το Σχολείο. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.


Ξεκινά η ψηφοφορία στο διαγωνισμό Bravo Schools, στον οποίο συμμετέχει και το Σχολείο μας. Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών & δράσεων που αφορούν στην προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη! Μέσω της ανοιχτής ψηφοφορίας του κοινού, τα σχολεία που με τις δράσεις τους γίνονται το κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης των τοπικών κοινωνιών ανακηρύσσονται Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης! Το Σχολείο μας συμμετέχει με το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι “Green Money” ή “Πράσινο Χρήμα”, το οποίο αποτελεί μία προσπάθεια αντιστοίχισης των περιβαλλοντικών αξιών ζωής, των προστατευόμενων περιοχών και απειλούμενων προς εξαφάνιση οργανισμών σε οικονομικό αντίκρισμα. Η ονομασία που επιλέχθηκε, δηλώνει την περιβαλλοντική ?πράσινη? αξία του χρήματος, όταν αυτό χρησιμοποιείται προκειμένου να προστατευτούν περιοχές και είδη. Οι παίκτες/κτριες μέσα από μια σειρά ερωτήσεων, αποφάσεων και δράσεων εξοικονομούν “πράσινα χρήματα” προκειμένου να υιοθετήσουν και να προστατέψουν είδη που απειλούνται από εξαφάνιση και ολόκληρες περιοχές μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η έννοια της αειφορίας βρίσκει εφαρμογή μέσα από την κοινωνία και την οικονομία του σύγχρονου κόσμου. Μπορούν να ψηφίσουν όλοι όσοι/όσες έχουν email (ακόμα και οργανισμοί) έως τις 31 Μαϊου, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bravo-schools.inactionforabetterworld.com/voting-by-school/moysiko-sxoleio-rodoy.722.html 


Υποβολή από 17-05-22 έως 26-05-22 του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2022. Λεπτομέρειες στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ.


Επανερχόμαστε στο Σχολείο, την Τρίτη 3 Μαϊου 2022. Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, οι μαθητές/τριες μετά τις διακοπές του Πάσχα, δεν υποχρεούνται σε τακτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με τη χρήση των self test. Παραμένει η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του Σχολείου, καθώς και όπου υπάρχει συγχρωτισμός στην αυλή.

Οι γονείς θα πρέπει να παραμείνετε ευαισθητοποιημένοι και να αναγνωρίζετε έγκαιρα πιθανά σημεία και συμπτώματα λοίμωξης των παιδιών το πρωί πριν πάνε σχολείο: Αν έχει πυρετό, αν έχει συνάχι, αν έχει κακοδιαθεσία και να ενημερώνετε άμεσα τη Διεύθυνση. Στην περίπτωση που έχουμε ένα παιδί με συμπτώματα και διαγνωστεί θετικό με covid, ανεξάρτητα με το πού κόλλησε, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους/λες τους/τις συμμαθητές/τριες με τη χρήση δύο τεστ, στην πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος. 



Λήξη μαθημάτων διδακτικού έτους 2021-2022 και πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2022: Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν ο παρακάτω προγραμματισμός:

  • Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022.
  • Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022.
  • Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου πατώντας εδώ.

Διάθεση self test: Καλησπέρα σας αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες. Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από αύριο Τετάρτη  30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία (3) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα. Μαθητές/τριες θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται τη Δευτέρα το απόγευμα/βράδι. Παρακαλούμε θερμά, το αποτέλεσμα να δηλώνεται στο edupass έως τις 7.20 της Τρίτης! (Σημειώνουμε ότι αυτήν την Πέμπτη 31 Μαρτίου, θα πρέπει κανονικά να κάνετε το self test).


Διάθεση self test: Μαθητές/τριες και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθευτούν τα self test από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.


Δράσεις τριημέρου 11-12-13 Μαρτίου 2022:

Παρασκευή 11/03: Σχολική γιορτή για την Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου.

Σάββατο 12/03: Μαθητική συναυλία, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, στις 18:00.

Κυριακή 13/03: Συμμετοχή στην παρέλαση για την Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου.


Διάθεση self test: Από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση πέντε δωρεάν self tests σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριες και στους/στις εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 28 Φεβρουαρίου.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνομίας η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό εισαγωγής ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές λήγει στις 27 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 15.00. Λεπτομέρειες στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων καθώς και της υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα γίνεται από 04/02/2022 ημέρα Παρασκευή έως και 18/02/2022 ημέρα Παρασκευή. Λεπτομέρειες στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 24:00. Λεπτομέρειες στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για την προμήθεια self test από τα φαρμακεία: Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για ΠΕΜΠΤΗ 27/01/2022: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο Σχολείο μας. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να κάνουν self test και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα σήμερα Τετάρτη ή το αργότερο έως τις 7.20 της Πέμπτης.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01/2022: Μετά από ενημέρωση που είχαμε, η αργία θα συνεχιστεί και αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01/22. Τα Σχολεία στην περιοχή μας θα παραμείνουν κλειστά, ΧΩΡΙΣ να πραγματοποιείται εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 25/01/2022: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε μόλις πριν λίγα λεπτά, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. To Σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Για ότι χρειαστεί μπορείτε να επικοινωνείτε στο email του Σχολείου gmousrod@sch.gr


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Λόγω των καιρικών συνθηκών αύριο Δευτέρα 24/1 και μεθαύριο Τρίτη 25/1 τα Σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως (webex). Τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών, καθώς και το ωράριο, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μας (θα ανανεωθούν οι σύνδεσμοι όπου χρειάζεται). Προτείνουμε να αντιγράψετε (copy-paste) σε ένα έγγραφο τους συνδέσμους των δικών σας εκπαιδευτικών σιγά σιγά, ώστε να μην “πέσει” η σελίδα από μαζική είσοδο.Στην ιστοσελίδα μας www.musicschoolrhodes.gr, στην κατηγορία ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Για ΓΥΜΝΑΣΙΟ: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/2655 και για ΛΥΚΕΙΟ: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/2514


Προμήθεια νέων self test: Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Το πρώτο τεστ θα το κάνουν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου. Η διαδικασία δήλωσης στην πλατφόρμα edupass και ελέγχου της βεβαίωσης στο Σχολείο, παραμένει η ίδια. Υπενθυμίζεται ότι: το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες ΠΡΙΝ από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες ΠΡΙΝ την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Διαβάστε αναλυτικά από τη σελίδα του Υπουργείου, πατώντας εδώ.

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, ανοίγουν τα Σχολεία μας, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πέρα από τα ισχύοντα μέτρα, θα ισχύσουν και τα παρακάτω:

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο. Αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα 10/01/22, όλοι/λες οι μαθητές/τριες θα πρέπει να προσέλθουν με αρνητικό αποτέλεσμα σελφ τεστ, που θα έχουν κάνει την Κυριακή.
  • Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. 
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν εκείνες τις ημέρες. Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά από τη σελίδα του Υπουργείου, πατώντας εδώ.



Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών πανελλαδικών εξετάσεων 2022: Δείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πατώντας εδώ.

Σας γνωρίζουμε ότι τα θέματα των ειδικών μαθημάτων: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά,4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση, πανελλαδικών εξετάσεων για τα σχολικά έτη 2016 έως και 2021 είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα τουΥ.ΠΑΙ.Θ. https://apps1.minedu.gov.gr/efarmoges/themata.php


Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 15-12-2021: Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.H προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης παρατείνεται και λήγει οριστικά έως και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των αντίστοιχων ημερήσιων ή εσπερινών Λυκείων.


Όλοι/όλες οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 1-12-2021 ως και Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Για λεπτομέρειες πατήστε στον σύνδεσμο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Οι Συντελεστές Βαρύτητας Πανελλαδικά Εξεταζομένων Μαθημάτων:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι υπεγράφησαν και εστάλησαν προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο οι Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 (Α΄25) ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα εκφράζεται σε ποσοστό επί τοις εκατό (%) και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 20%. Το άθροισμα των συντελεστών αποδίδει το 100%.

Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται στο ειδικό μάθημα ή τις πρακτικές δοκιμασίες είναι είτε 10% είτε 20%. Οι Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ένα (1) ή δύο (2) ειδικά μαθήματα με επιλογή των υποψηφίων μεταξύ περισσοτέρων, αποδίδουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας σε όλα τα ειδικά μαθήματα επιλογής, ο οποίος είναι είτε 10% είτε 20%. Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, στις οποίες εξετάζονται δύο (2) ειδικά μαθήματα το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας που τους αποδίδονται είναι το 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα ειδικά μαθήματα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 8%. Τα ποσοστά που αποδίδουν τα ειδικά μαθήματα προστίθενται στο 100% που αποδίδουν τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ.


Πανελλήνιες εξετάσεις 2022: Λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα υποψηφίων στα οποία διαπιστωνόταν ο μη επαρκής χρόνος προετοιμασίας τους, αποφασίστηκε εφεξής η διεξαγωγή των ΠΚΕ καθώς και των υγειονομικών εξετάσεων των ΑΕΝ την περίοδο Μαρτίου ? Απριλίου κάθε έτους, αρχής γενομένης από το έτος 2022. Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2021-2022, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας οι ΠΚΕ καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου ? Απριλίου το 2022. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.


Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου ως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, δύο συσκευασίες με συνολικά δέκα (10) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.


Ενισχυτική Διδασκαλία Μαθημάτων Γυμνασίου: Για το σχολικό έτος 2021-2022 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά. Τα μαθήματα ενδεχομένως να γίνονται στο Σχολείο μας αναλόγως των συμμετοχών, μετά το πέρας των μαθημάτων τη Δευτέρα, Τετάρτη ή/και Παρασκευή, με την επιστροφή των μαθητών/τριών να γίνεται με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων. Δείτε λεπτομέρειες πατώντας στην κατηγορία Το Σχολείο μας/ Ενισχυτική.


Ενημέρωση για τα self test: Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από τη Δευτέρα, 1 ως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μία συσκευασία με πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου.To self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Bεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές/τριες που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης. Σημαντικό: Την 1η Νοεμβρίου και εφεξής, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα https://edupass.gov.gr και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Στη νέα πλατφόρμα θα δηλωθούν μία φορά και μαθητές/τριες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει.


Οι μαθητές/μαθήτριες όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από αύριο, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ξεκινά το κανονικό μας ωράριο. (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 8ωρα, αποχώρηση στις 14:30, Τρίτη-Πέμπτη: 9ωρα, αποχώρηση στις 15:00).


Από σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Σεπτεμβρίου 2021, οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10/2021). Από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, θα έχουμε 7ωρο πρόγραμμα και η ώρα αποχώρησης θα είναι 13:30.


Μαθητές και μαθήτριες μπορούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο για συμπλήρωση κενών θέσεων, στις τάξεις Β? και Γ? Γυμνασίου και Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου μετά από εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες εξετάζονται σε μουσικά μαθήματα και στην ύλη που ορίζεται στα αναλυτικά προγράμματα της αντίστοιχης τάξης, ύλη την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Σχολείου www.musicschoolrhodes.gr, στην κατηγορία «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων/Κατατακτήριες Εξετάσεις».
(http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr /archives/101). Για το τρέχον σχολικό έτος, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, στις 09:00, για τις παρακάτω θέσεις:
Β? Γυμνασίου: 4 (τέσσερις), Γ? Γυμνασίου: 3 (τρεις), Α? Λυκείου: 4 (τέσσερις), Β? Λυκείου: 4 (τέσσερις), Γ? Λυκείου: 4 (τέσσερις). Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, να συμπληρώσουν αίτηση έως και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στις 12:00.


Το προσωρινό 5ωρο πρόγραμμα που ισχύει από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μπορείτε να το βρείτε στην κατηγορία Το Σχολείο μας/Πρόγραμμα: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/1074.


Αγαπητοί/ γονείς/κηδεμόνες καλησπέρα σας. Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά! Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων έχει μεριμνήσει για μια σειρά εργασιών που ήδη έχουν γίνει και κάποιες σπουδαιότερες που έχουν εγκριθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν.
Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα παιδιά θα κινηθούν κανονικά με τα λεωφορεία ώστε να είναι στο Σχολείο στις 8 το πρωί, στις 9 περίπου θα γίνει ο Αγιασμός, στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία (παρακαλούμε να έχουν μαζί τους τσάντες) και θα σχολάσουμε στις 11:20 (καθ? όλη την εβδομάδα θα σχολάμε 11.20 με 4ωρο πρόγραμμα).
-Το προσωρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα αναρτηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας (www.musicschoolrhodes.gr) στην κατηγορία Το Σχολείο μας/Πρόγραμμα-Ωράριο-Μετακίνηση): http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/category/to-sxoleio-mas/programma-orario-metakinisi-enisxitiki
Σημαντικό για τα self-test: Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10). To 1o test πρέπει να το κάνουν την Κυριακή και να έχουν το αποτέλεσμα μαζί τους τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Σεπτεμβρίου και τα επόμενα κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
Παρακαλούμε να υπενθυμίσετε στα παιδιά σας: α) σύμφωνα με νόμο τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται στο Σχολείο και πρέπει να παραδίδονται την 1η ώρα ανά τμήμα σε ειδικό κουτί που φυλάσσεται στο γραφείο της Διεύθυνσης, β) τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά μέσα από την οικογένειά σας. Εξάλλου θα υπάρξουν συναντήσεις και συνεδριάσεις ανά τμήμα ώστε να γραφεί το λεγόμενο «συμβόλαιο τάξης». Τέλος, θα σας κοινοποιηθεί ο εσωτερικός κανονισμός του Σχολείου μόλις επικαιροποιηθεί.
Καλή σχολική χρονιά.
Η Διεύθυνση του Σχολείου είναι στη διάθεσή σας. Επικοινωνία: 2241067850, 65651. gmousrod@sch.gr.


Πολλά συγχαρητήρια από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας, στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακά τμήματα. Σε μια ομολογουμένως τρομερά δύσκολη χρονιά, τα κατάφεραν! Καμαρώνουμε κι εμείς, δίπλα στους γονείς και τους κηδεμόνες. Στη σκέψη μας είναι και όλοι όσοι παρά τις προσπάθειες τους, δεν τα κατάφεραν. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά, πως η ζωή τώρα ανοίγεται μπροστά τους και οι ευκαιρίες που θα έχουν είναι αμέτρητες. Με προσήλωση στους στόχους, επιμονή και πίστη, όλα είναι εφικτά! Και αυτή τη χρονιά, αποδεικνύεται πως οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου, με το επιβαρυμένο πρόγραμμα τους λόγω των μουσικών μαθημάτων, τα καταφέρνουν όχι μόνο σε μουσικά τμήματα, αλλά σε όλους τους τομείς!


Aπό την Δευτέρα 19-7-2021 μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες(όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν το password)και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου(Οριστικοποίηση). Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr , όσοι υποψήφιοι δικαιούνται και επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τα δημόσια ΙΕΚ. Το Σχολείο μας θα παραμείνει ανοικτό, εκτός από τις Πέμπτες, και τις Τετάρτες 21 και 28 Ιουλίου, ώρες 9 με 12 για τη διευκόλυνση των μαθητών/τριών.


Από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου: Μία ακόμα συνέργεια του ΚΕΚ Γεννηματάς με στόχο αυτή τη φορά τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και την ολοκλήρωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτής της πολύ σημαντικής και καθοριστικής διαδικασίας. Μετά το σεμινάριο, που θα υλοποιηθεί δωρεάν από το ΚΕΚ Γεννηματάς, οι υποψήφιοι, από τις πληροφορίες που θα αποκομίσουν, θα διαμορφώσουν το προσωπικό τους πλάνο και θα συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους, έχοντας στη διάθεσή τους ένα πλήθος πληροφοριών θα μπορέσουν να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:1. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου; 2. Ποια είναι τα ενδιαφέροντα μου; 3. Ποιες είναι οι ικανότητες ? δεξιότητες που διαθέτω; 4. Σε ποια μαθήματα μπορώ να αποδώσω καλύτερα; 5. Ποια είναι τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος; 6. Τι είναι η ελάχιστη Βάση Εισαγωγής; 7.Τι είναι το διπλό Μηχανογραφικό; 8. Συμπληρώνω το Μηχανογραφικό της Κύπρου. Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου η Μαρία Καραϊσαρλή από το ΚΕΣΥΠ Ρόδου, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας. Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως για όλους τους μαθητές των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Δευτέρα 19/7/21 16.30-18.30 για το 1ο Επιστημονικό πεδίο. Δευτέρα 19/7/21 18.30-20.30 για το 2ο Επιστημονικό πεδίο Τρίτη 20/7/21 16.30-18.30 για το 3ο Επιστημονικό πεδίο Τρίτη 20/7/21 18.30-20.30 για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα σεμινάρια θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.katartisi-pnai.gr/…/2-uncategorised/860-mix21 από την Πέμπτη,15/7/2021. Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες τα οποία χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου, προγραμματίζεται να γίνει η ανακοίνωση της βαθμολογίας των ειδικών μαθημάτων και τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των 2 νέων Μουσικών μαθημάτων και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Παράλληλα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).


Η βαθμολογία των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να αναρτηθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας την Παρασκευή 9-7-2021 και ώρα 13.00. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων και όχι τα ονόματά τους. Το Σχολείο μας θα παραμείνει ανοικτό έως τις 14:00. Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους και μέσω: 1) της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους, 2) της νέας διαδικασίας αποστολής μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) για όσους υποψήφιους έκαναν εγγραφή.


Υπενθύμιση για τους/τις υποψηφίους/υποψήφιες που έχουν δηλώσει Μουσικά μαθήματα στις πανελλήνιες εξετάσεις: Δείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ.


Καλός σας μήνας και καλό καλοκαίρι. Το Σχολείο μας θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη 09:00 με 12:00.Τηλέφωνα: 2241067850, 65651. Email: gmousrod@sch.gr.


Ακόμα μία γενιά μαθητριών και μαθητών μας, πετούν από κοντά μας και ξεκινούν τα ταξίδια τους. Ευχόμαστε από καρδιάς τα καλύτερα σε όλες και όλους! Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 21:00, στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αποφοίτησης, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με επιμέλεια των ίδιων των αποφοίτων μας.


Εγγραφές- μετεγγραφές μαθητών/τριών για τις τάξεις Α, Β, Γ Λυκείου: Μέχρι τις 2 Ιουλίου θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις  στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. ? ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021 ? 2022. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ενήλικοι/κες μαθητές/τριες υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας (ή του/της ενήλικου μαθητή/τριας) που επιθυμεί να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. (Το Σχολείο μας το βρίσκετε ως Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου – Μουσικό Σχολείο Ρόδου). Για πληροφορίες καλέστε στο Σχολείο μας, 2241065651 και 67850.


Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής αλλά και της λήξης του διδακτικού έτους, ετοιμάσαμε τρεις Live Streaming Συναυλίες με μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας:

Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουνίου 2021, στις 18:30, στο κανάλι του Σχολείου:  youtube.com/musicschoolrhodes.