6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, 19 μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο “Με οδηγό τις Τέχνες εμπνεόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε”, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές.

Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν μια αυτοσχέδια μουσικοθεατρική παράσταση με υπεύθυνες καθηγήτριες την Έλενα Χατζηκωνσταντίνου και την Ευαγγελία Βολονάκη. Το έργο αυτό ήταν παραγόμενο του μαθήματος του Μουσικού Συνόλου, που αποσκοπεί στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην προαγωγή της υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των μαθητών/τριων και της σχολικής κοινότητας.

Μια αυτοσχέδια ιστορία αποτέλεσε τον κορμό της παρουσίασης, υποστηριζόμενη από μουσικά κλασικά κομμάτια σε ζωντανή εκτέλεση, καθώς και αφήγηση, κινητικά-ρυθμικά μοτίβα και διάδραση μεταξύ των εμπλεκομένων. Οι υπεύθυνες της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής Δρ. Μαρία Αργυρίου και Δρ. Μαρία Μαγαλιού υποδέχτηκαν τους μαθητές/τριες με μεγάλο ενθουσιασμό και στο τέλος της παρουσίασης μοίρασαν στον καθένα από ένα αναμνηστικό δώρο.

Η συμμετοχή αυτή στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο δημιούργησε μοναδικές εμπειρίες στους μαθητές/τριες, αφενός γιατί επικοινώνησαν τη δουλειά τους στο μαθητικό και όχι μόνο, κοινό του συνεδρίου, και αφετέρου μοιράστηκαν ιδέες, σκέψεις και εντυπώσεις με μαθητές σχολείων από διάφορα μέρη της Ελλάδας που πήραν μέρος σ’ αυτή την Πανελλήνια Μαθητική Γιορτή!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...