Σύνολο πιάνου για 4 χέρια

Το σύνολο πιάνου για  4 χέρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κα. Σπύρου Ευτυχία και κα. Κακογιάννη Ελένη, στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2014-2015 που είναι αφιερωμένο στους Γάλλους συνθέτες, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Παρίσι από τις 26-2-2015 μέχρι τις 2-3-2015. Με αυτόν τον τρόπο προσέφερε στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά, όχι μόνο όλα τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης του Φωτός -μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία τους- , αλλά και πολλά έργα τέχνης με την επίσκεψή τους σε μερικά από τα πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου, όπως το Λούβρο, το Orsay και η Orangerie.

Παράλληλα, με την επίσκεψή τους στο Μουσείο της Μουσικής, δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία όχι μόνο να δουν από κοντά μουσικά όργανα από όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά και να ακούσουν την ιστορία τους καθώς και μουσικά αποσπάσματα ερμηνευμένα από κάποια από αυτά τα όργανα. Παρακολούθησαν επίσης ένα σύντομο ρεσιτάλ βιολιού, ενώ επισκέφτηκαν το σπίτι του Debussy στο Saint Germain, και θαύμασαν προσωπικά αντικείμενα του Chopin στο Musee de la vie Romantique.

Επιπλέον περιηγήθηκαν στο λόφο της Μονμάρτης, και θαύμασαν την θέα του Παρισιού από την κορυφή της αψίδας του θριάμβου, ενώ περπάτησαν στα περίφημα Ηλύσια Πεδία. Τέλος εκπλήρωσαν το όνειρο κάθε παιδιού με την επίσκεψή τους στην Ντίσνεϋλαντ.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ? πολιτιστικό ταξίδι προσέφερε στους μαθητές/τριες του σχολείου μας σημαντικές γνώσεις και εκπαιδευτικές εμπειρίες, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ανυπομονησία που ήδη εκδηλώνουν για την διοργάνωση του επόμενου πολιτιστικού ταξιδιού.

Φωτογραφίες:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...