Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου- Δράσεις στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες!

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και τιμώντας τα 70 χρόνια, καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, συμμετείχαν στις πιο κάτω επετειακές εκδηλώσεις:

1) Στις 7 Μαρτίου 2018, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, γιορτάστηκε η 70η επέτειος από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Στην αίθουσα «Yehudi Menuhin», η εκδήλωση περιλάμβανε: ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ, τοπικά εδέσματα, χορούς και τραγούδια, παρουσιάζοντας την ιστορική διαδρομή των νησιών μας. Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου: παραδοσιακής μουσικής και λύρας κ. Γιώργος Παραγυιός και κρουστών κ. Νίκος Χασάπης, καθώς και ο απόφοιτος του Σχολείου μας Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης παρουσίασαν μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Δωδεκανήσου, με το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών να χορεύει πολλούς από αυτούς. Ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου και ο βουλευτής κ. Δημήτρης Γάκης συνόδευαν την αποστολή.

2) Στις 11 Μαρτίου 2018, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών πραγματοποιήθηκε παρουσίαση μουσικού φωνητικού και οργανικού σχήματος του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό τη διδασκαλία του καθηγητή παραδοσιακής μουσικής και λυράρη κ. Ηλία Αναστασιάδη. Γνωστές παραδοσιακές δωδεκανησιακές μελωδίες και μαντινάδες αποδόθηκαν τόσο από μαθητές/τριες του Σχολείου, όσο και από τον ίδιο. Τραγούδησαν οι μαθητές/τριες: Έλενα Γιαννιού, Μίκα Ζάγορα, Γιώργος Πρεάρης και Χριστομανώλης Σεγκούνας. Στην ορχήστρα ήταν: Λύρα: Ηλίας Αναστασιάδης, Λαούτο: Γιάννης Ροδίτης και Γιώργος Αναστασιάδης, Σαντούρι: Φώτης Ελιάμος. Στην αφήγηση, συντονισμό της εκδήλωσης, επιμέλεια κειμένων και κάποιων από τις βιντεοπροβολές ήταν η καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ανθούλα Κολιάδη – Τηλιακού.

Φωτογραφίες από τις δύο εκδηλώσεις:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...