Treasure of Hellas

2023, 5o Φεστιβάλ “Treasure of Hellas”:

Το 5ο Φεστιβάλ “Treeasure of Hellas”, πραγματοποιείται 20-23 Οκτωβρίου 2023 στη Ρόδο. Ιδρυτικός φορέας είναι η Ακαδημία Τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών της Μόσχας. Ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία διεθνών προγραμμάτων θεάματος τέχνης (φεστιβάλ, σεμινάρια, συνέδρια, επαγγελματικούς διαγωνισμούς και περιοδείες συναυλιών. Κάθε χρόνο η Ακαδημία διεξάγει διεθνή προγράμματα θεάματος τέχνης με περισσότερους από 10 000 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Καζακστάν, Ρωσία και άλλες χώρες.

Στο διαγωνιστικό μέρος του 5ου Φεστιβάλ “Treeasure of Hellas”, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, με διάφορα μουσικά κομμάτια, κλασικής, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, με σόλο, ντουέτα, μικρά μουσικά σχήματα αλλά και μουσικά σύνολα, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών του Σχολείου μας. Συμμετείχαν ακόμα, εκτός από την Ελλάδα και τη Ρωσία, μουσικές σχολές και σχολές μπαλέτου και χορού, από τη Γερμανία, την Φιλανδία, την Εσθονία, την Τουρκία, την Γκάνα, το Καζακστάν και την Ινδία.

Ως Σχολείο, βραβευτήκαμε συνολικά για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, γεγονός που εκτός από μεγάλη χαρά, μας δημιουργεί ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις για να συνεχίσουμε το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό μας έργο, προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών μας.

Αναλυτικά τα βραβεία, ανά μαθητή/μαθήτρια είναι τα εξής:

  • Grand Prix, 1ο βραβείο, πιάνο, Ευαγγελία Τσιαντζή Μαντέ, μαθήτρια του κ. Τσιαντζή Γιώργου
  • 1ο βραβείο, ντουέτο, Φιλιώ Φλεβάρη, Κατερίνα Παρίσση, μαθήτριες της κ. Μαρίας Βλαχάβα
  • 1ο βραβείο, φωνητικό σύνολο, Δέσποινα Γιαννακλή, Ελένη Στεφανίδη, Εύη Τσούβαλη, Ιωάννης Τσαμπικάκης Ζωή Τσούβαλη, μαθήτριες/μαθητής της κ. Μαρίας Βλαχάβα
  • 2ο βραβείο, πιάνο, Εμμανουέλλα Καλνταρέρα, της κ. Εύας Σπύρου
  • 2ο βραβείο, πιάνο, Μιχαήλ Πατσάης, της κ. Εύας Σπύρου
  • 2ο βραβείο, σύνολο χορωδίας (Βυζαντινός Χορός), του κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη. Συμμετείχαν στο ισοκράτημα ο κ. Νεκτάριος Χατζησάββας και η κ. Μαρία Βλαχάβα.
  • 2ο βραβείο, παραδοσιακό τραγούδι, Δέσποινα Καλαεντζή, Αντζελίνα Ματαράγκα, Μιχαήλ Τσούκαλης, Αρετή Χριστοφή, με τη στήριξη του κ. Μιχάλη Καλαεντζή
  • 2ο βραβείο, ντουέτο, Δήμητρα-Τσαμπίκα Ηλιού, Ιξάν Τατ, με τη στήριξη του κ. Παναγιώτη Λουκά Μπέλλου
  • 2ο βραβείο, πιάνο, Ιωάννης Ταλαδιανός, με τη στήριξη της κ. Κικής Σταυρίδη
  • 3ο βραβείο, σόλο τραγούδι, Ελένη Στεφανίδη, της κ. Μαρίας Βλαχάβα
  • 3ο βραβείο, έντεχνο τραγούδι, Ιωάννης Μεσαναγρενός, Κατερίνα Παρίσση, Μιχαήλ Πατσάης, Ιξάν Τατ, Φιλιώ Φλεβάρη, του κ. Βαγγέλη Τότση και της κ. Εύας Σπύρου.

2019:

Στο 4ο Treasure of Hellas συμμετείχαν τον Οκτώβριο του 2019 πολλοί μαθητές και πολλές μαθήτριες του Σχολείου μας, μαζί με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Φιλανδία και το Καζακστάν.

Με ατομικές συμμετοχές και μικρά σύνολα, αποκομίσαμε τα παρακάτω βραβεία:

Gran Prix και 1ο βραβείο στο πιάνο: Άνθιμος Μ.

Gran Prix και 1ο βραβείο στο Λαϊκό Σύνολο: Δημήτριος Χ., Σταμάτιος Δ., Φιλιώ Φλ., Μιχαήλ Β., Χριστομανώλης Σ., Χρήστος Ζ.

1ο βραβείο στο πιάνο: Έκτορας Κ.

1ο βραβείο ντουέτου (πιάνο, τσέλο): Κατερίνα Στ. και Αλί Χ.

2ο βραβείο στο πιάνο: Σταματία Σ.

2ο βραβείο ντουέτου (πιάνο, τσέλο): Ακίρα Γ. και Τσαμπίκα Π.

2ο βραβείο ντουέτου τζαζ (πιάνο, μπάσο): Άρης Σ. και Μάριος Χρ.

2ο βραβείο ντουέτου (πιάνο): Μαρία Στ., Σταυρούλα Μ.

3ο βραβείο στο πιάνο: Ακίρα Γ.

3ο βραβείο ντουέτο (πιάνο): Έκτορας Κ. και Άνθιμος Μ.

3ο βραβείο ντουέτο (πιάνο): Αλί Χ. και Αγγελική Σ.

3ο ατομικό βραβείο στο τσέλο: Ορφέας Λ.

3ο βραβείο στο παραδοσιακό όργανο (σαντούρι): Μαρία Γ.

Βραβείο Συμμετοχής στο πιάνο: Χρυσαφένια Οικ.

Με τις παραπάνω δράσεις και συμμετοχές, είμαστε βέβαιοι πως οι μαθητές και οι μαθήτριες μας αποκτούν δεξιότητες και εμπειρίες που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στην μετέπειτα καλλιτεχνική και κοινωνική τους πορεία, δημιουργώντας πολίτες ευαίσθητους και κοινωνικά ενεργούς.


2018:
Η Ακαδημία τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών Μόσχας βρέθηκε για 3η συνεχή χρονιά στη Ρόδο, διοργανώνοντας το «Treasure of Hellas», με ταλαντούχους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Ρωσία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου.
Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, συμμετείχε τόσο με ατομικές παρουσίες όσο και  με ποικίλα μουσικά σύνολα που εκτέλεσαν και τραγούδησαν  κλασσικά, σύγχρονα  αλλά και παραδοσιακά κομμάτια στο διαγωνιστικό μέρος.
Στην τελετή έναρξης (Παρασκευή 26/10) συμμετείχε η ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Μάνδηλα Ευάγγελου, σε συνεργασία με τμήμα της παραδοσιακής χορωδίας του σχολείου μας  με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μάστορα Ματίνα και το σύνολο κρουστών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Χασάπη Νικόλαου.
Την επομένη του διαγωνισμού  Ρώσοι καθηγητές μουσικής πραγματοποίησαν μια μικρή συναυλία στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας και στη συνέχεια ακολούθησαν   master classes  (Δευτέρα 29/10).
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία, χάρη στη  συνδρομή και την καθοδήγηση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής Νοτίου Αιγαίου κ. Τσιμπούρη Θεοδώρας
Τα βραβεία που αποκόμισε το σχολείο μας  στο διαγωνιστικό μέρος είναι τα εξής:
1ο βραβείο:
α) σύνολο κρουστών δρόμου
β) σύγχρονο τραγούδι
γ) παραδοσιακό τραγούδι
δ) λαϊκό τραγούδι
2ο βραβείο:
α) λαϊκό ντουέτο- μπουζούκι
β) πιάνο (δύο μαθητές)
γ) σύγχρονο ντουέτο (τσέλο-πιάνο)
δ) κλασικό ντουέτο (τσέλο-πιάνο)
3ο βραβείο:
α) πιάνο (δύο μαθητές)
β) παραδοσιακό τραγούδι.
Από τις παραπάνω επιτυχίες, αλλά κυρίως από την όλη συνεργασία μας, οι μουσικοί ορίζοντες των μαθητών/τριών μας διευρύνονται. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/όλες τους/τις μαθητές/μαθήτριες μας καθώς και στους/στις συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία και την στήριξη των μαθητών/τριών  μας .

Φωτογραφίες και βίντεο:

Δείτε βίντεο από το κανάλι του Μουσικού Σχολείου Ρόδου στο youtube:


2017:
Η Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας διοργανώνει για δεύτερη φορά στη Ρόδο το διεθνές φεστιβάλ ?Treasure of Hellas? στο διάστημα από 19 έως 26 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ.
Το ?Treasure of Hellas? σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για δημιουργική επικοινωνία και ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία. Στόχος είναι να καθιερωθεί το φεστιβάλ στο νησί της Ρόδου και να προσελκύει κάθε χρόνο την «αφρόκρεμα» του καλλιτεχνικού κόσμου από τη Ρωσία και όλο τον κόσμο.

Δείτε βίντεο στο κανάλι του Μουσικού Σχολείου Ρόδου στο youtube:

Φωτογραφίες: