Διαγωνισμός Δημιουργικής γραφής “Δημιουργώντας μικρές ιστορίες”

Στο διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Δημιουργώντας μικρές ιστορίες?, που διοργανώθηκε από την ΣΕΕ Φιλολόγων Δωδ/νήσου, δρ. Κων/να Καλαούζη του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Δωδεκανήσου με την ευγενική χορηγία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας.

Οι διοργανωτές σημείωσαν: «Με συγκίνηση, χαρά  και   υπερηφάνεια διαβάσαμε τις τόσο ενδιαφέρουσες  «μικρές ιστορίες» που δημιούργησαν οι μαθητές μας και, είναι αλήθεια, με μεγάλη δυσκολία προκρίναμε τις καλύτερες. Όλες οι ιστορίες  είχαν το αποτύπωμα του δυναμισμού και της ευαισθησίας της εφηβικής ηλικίας με θέματα και τρόπους γραφής που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος και προκαλούν την προσοχή του αναγνώστη. Αξίζουν, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό  και βεβαίως ένα μεγάλο μπράβο στους/στις φιλολόγους που τους καθοδήγησαν και τους διδάσκουν την τέχνη του λόγου».

Από το Σχολείο μας βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθήτριες, με τη στήριξη των καθηγητριών: Μήτρου Μάνθας, Πολίτη Χριστίνας.

Δήμητρα-Τσαμπίκα Ηλιού για τα «Ταξίδια του μυαλού την εποχή  του κορωνοϊού»

Ευθυμία Μαρία Τσαγγάρη για το «Πίσω από το συρματόπλεγμα»

Μαρίνα Κουκιά για το «Κέρινη ανάμνηση»

Ελένη Στεφανίδη για το «Ο φόβος του γυρισμού»

Αθηνά Κουτίδη για το «Μια ιστορία φτιαγμένη από αλήθειες του σήμερα»

Έπαινο πήραν οι μαθητές/τριες:

Μαντικού Νεφέλη, Σαμπάνης Ζαχαρίας, Μαυρής Νεκτάριος, Οίκουτα Μαρία Ελένη, Κωστάκη Ελένη, Καλούδης Γεώργιος, Νίτας Απόστολος, Αναστασάκη Ευγενία.

Όλες οι «μικρές ιστορίες» θα περιληφθούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο που θα εκδοθεί την επόμενη σχολική χρονιά με τη φροντίδα της Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων Δωδεκανήσου κας Καλαούζη και του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...