“Ο Ιστός”: Έκδοση νουβέλας επιστημονικής φαντασίας

Είμαστε περήφανοι για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές μας, από την Α Γυμνασίου έως και την Γ Λυκείου. Πάρα πολλοί, συμμετέχουν και διαπρέπουν σε αθλήματα, σε χορευτικά σύνολα, σε θεατρικές, εθελοντικές και πολιτιστικές ομάδες και φυσικά στη μουσική, σε ορχήστρες και μπάντες, κατακτώντας και βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς και ομαδικές δράσεις.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα λοιπόν και για τον τελειόφοιτο μαθητή μας Νίκο Διονυσάτο, που την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 παρουσιάζει τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας “Ο Ιστός”:

«Ο Ιστός» διαδραματίζεται στο σύμπαν της φουτουριστικής μεγάλης Πολιτείας, μιας φαινομενικά ιδανικά πλασμένης πόλης, η οποία περιβάλλεται από έναν πελώριο θόλο. Τα όρια του θόλου αποτελούν κατ? ουσίαν και τα όρια του κόσμου τον οποίο γνωρίζουν οι κάτοικοι της μεγάλης Πολιτείας, μιας και αυτό το κατασκεύασμα τους αποκόπτει εντελώς από τον έξω κόσμο. Η Πολιτεία έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της επίσης ότι τις υποθέσεις των κατοίκων της ρυθμίζει ένας αλγόριθμος, ο «Ιστός», ο οποίος ρυθμίζει όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις, την επαγγελματική απασχόληση, αλλά και τις κοινωνικές υποχρεώσεις που κάθε «υποκείμενο» έχει. Ή σχεδόν κάθε υποκείμενο εν πάση περιπτώσει.

Η ιστορία της νουβέλας αυτής, αρχικά τουλάχιστον, περιστρέφεται γύρω από τις ζωές δύο ανθρώπων, του Τεντ Ροθ και του Ντάβιν Σμιθ. Δύο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, οι οποίοι ωστόσο χάνοντας τη «φυσική» θέση τους στον κόσμο, χάνουν και τον έλεγχο του ίδιου τους του εαυτού. Μέσω της διαρκούς εναλλαγής μεταξύ των δύο αυτών προσώπων, στο συγκεκριμένο έργο σκιαγραφείται το προφίλ μιας κοινωνίας, που ολοένα αποσυντίθεται από μέσα προς τα έξω. «Ο Ιστός» παίζει με τα συναισθήματα, τους φόβους και τις εμπειρίες απόκοσμων, αλλά και συνάμα οικείων χαρακτήρων, που ξεγυμνώνονται, πονάνε και καταστρέφονται ενώπιον του αναγνώστη?

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...