Περιδιαβαίνοντας τα κάστρα…

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 εκπονήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάστρα και καστροπολιτείες από τον ευρωπαϊκό νότο ως την κεντρική Ευρώπη» με υπεύθυνες καθηγήτριες την Πολίτη Χριστίνα και τη Μήτρου Μάνθα. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.
Στόχος του προγράμματος ήταν αφενός η γνωριμία με το κάστρο της Λίνδου, ώστε οι μαθητές/-τριες να γνωρίσουν στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία, στην αρχιτεκτονική και στην ιστορία του μνημείου, και αφετέρου η σύγκρισή του με μεσαιωνικά κάστρα της κεντρικής Ευρώπης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο χώρο του σχολείου, επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρόδου, καθώς και δύο εκπαιδευτικές εκδρομές , μία στη Λίνδο στις 9/3/2018 και μία στην Τσεχία (Πράγα, Τσέσκυ Κρούμλοβ, Κάρλοβι Βάρυ) από 17/4/2018 ως 21/4/2018. Και τις δύο εκδρομές συνόδευσαν  ξεναγοί.  Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε ήταν μοναδικές και θα μείνουν χαραγμένες στο νου και στην ψυχή μας.

Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις του προγράμματος: 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...