Σχολ. έτος 2021-2022: Νέα & Ενημερώσεις

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022: ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ? ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συγχαίρουμε και καλωσορίζουμε εγκάρδια τους μαθητές και τις μαθήτριες που επέλεξαν και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Ομοίως, συγχαίρουμε τους γονείς τους για την επιλογή αυτή και τους καλωσορίζουμε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (στον οποίο θεωρούνται αυτοδίκαια μέλη, σύμφωνα με το νόμο).Ο Σύλλογος μας έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα εποικοδομητική σχέση συνεργασίας με τη Διεύθυνση του Σχολείου και μέσα από κοινές, συνεχείς προσπάθειες, ιδίως προς αυτοδιοικητικούς και άλλους δημόσιους θεσμούς και πρόσωπα, επιτυγχάνονται διαρκώς μικρά και μεγάλα «θαύματα» προς όφελος της εκπαιδευτικής λειτουργίας και των παιδιών. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι έχουν εγκριθεί και επίκεινται τα παρακάτω σπουδαία έργα (ορισμένα, μάλιστα, πρωτοποριακά για ένα δημόσιο σχολείο):· Η ανάδειξη μειοδότη εργολάβου για την εκτέλεση του τεράστιου έργου (προϋπολογισμού 1.160.000?) προσθήκης 4 αιθουσών, συντήρησης του σχολείου, αντιπυρικής και αντικεραυνικής προστασίας κλπ, από τον κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού δημοσίου, ΚΤιριακές ΥΠοδομές ΑΕ.· Η επισκευή της μόνωσης των ταρατσών, από το Δήμο Ρόδου.· Η καλωδιακή σύνδεση με το διαδίκτυο ΟΛΩΝ πλέον των κτιρίων του σχολείου, επίσης από το Δήμο Ρόδου.· Η αγορά μουσικών οργάνων από το Σύλλογό μας, αξίας 10.740?, χρήματα που έλαβε για το σκοπό αυτό από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.· Η αγορά, με δαπάνη του Συλλόγου μας, όσων φοριαμών απαιτούνται ακόμη, ώστε τον Σεπτέμβρη ΚΑΘΕ μαθητής/τρια να έχει έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο για τη φύλαξη προσωπικών ειδών, βιβλίων κλπ.· Η ολοκλήρωση της αναμόρφωσης κήπων και παρτεριών. Η ενεργή συμμετοχή στο Σύλλογο ΚΑΙ των νέων μελών θα δώσει φρέσκες ιδέες και νέα ώθηση στις προσπάθειές μας.27 Ιουνίου 2022. Το Διοικητικό Συμβούλιο.


Ιούνιος 2022: Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Δράκος, πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Διεύθυνσης του Σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτείας κ.ά. και σκοπό είχε την εξέταση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος για τη δρομολόγηση λύσεων.

Το Μουσικό της Ρόδου είναι ένα «τρισδιάστατο» Σχολείο (Γυμνάσιο, Λύκειο, Μουσικές Σπουδές), με 315 μαθητές και μαθήτριες στο δυναμικό του και 75 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων γενικής και μουσικής παιδείας. Ασφαλώς, αντιμετωπίζει διάφορα λειτουργικά-κτιριακά θέματα που χρειάζονται επίλυση, ώστε η σχολική κοινότητα να λειτουργεί σε ένα ασφαλές και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον κ. Στέφανο Δράκο για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο και τη θετική ανταπόκριση της Διοίκησης και των Υπηρεσιών σε διάφορα αιτήματα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν πέρυσι η συμβολή του Δήμου στην καλωδιακή σύνδεση με το διαδίκτυο των αιθουσών διδασκαλίας, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι βιντεοπροβολείς που στο μεταξύ είχαν τοποθετηθεί, καθότι για το Μουσικό Σχολείο αποτελεί προτεραιότητα η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο κ. Στ. Δράκος διαβεβαίωσε πως ο Δήμος και πάλι θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα διάθεσης ηλεκτρολόγου για την τοποθέτηση των τηλεπικοινωνιακών υλικών (που έχουν ήδη εξασφαλιστεί) και την ενσύρματη διαδικτυακή σύνδεση ΚΑΙ του κτιρίου μουσικών μαθημάτων, το προσεχές διάστημα.

Ο Διευθυντής, οι υποδιευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαρίστησαν θερμά τον αντιδήμαρχο για την επίσκεψη, καθώς και για την προσωπική του συμβολή, ώστε το Μουσικό Σχολείο να καταστεί ακόμη πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό.


20 αθλητικές φανέλες προσέφερε την Τρίτη 17 Μαϊου 2022, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε στους προσεχείς (και μελλοντικούς) σχολικούς αγώνες να υπάρχει ωραία, διακριτή και ομοιόμορφη παρουσία των μαθητών/τριών μας.


Υλικό για τις ανάγκες καλωδίωσης ίντερνετ των αιθουσών μουσικής διδασκαλίας:


Παράδοση κλειδιών φοριαμών στους μαθητές/στις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ:

Η μικρή Ελευθερία από τη Ρόδο πάσχει από δυσίατη κακοήθη οφθαλμολογική ασθένεια και δίνει έναν μακροχρόνιο αγώνα ζωής!

Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειάς της, αφού απαιτούνται τεράστια ποσά!

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς ούτε ως γονείς, ούτε ως άνθρωποι!

Έτσι, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας, ο Σύλλογός μας πήρε και διακινεί τα μπλουζάκια που έχουν παραχθεί για το σκοπό αυτό. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν πρέπει να μας ενημερώσουν – με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο – πόσα μπλουζάκια και ποιο μέγεθος επιθυμούν (S, M, L, XL, XXL) και ή να καταθέσουν 7? στο λογαριασμό του Συλλόγου μας στην Τράπεζα Πειραιώς (ΙΒΑΝ: GR66 0172 7180 0057 1810 1377 403) ή να μας τα στείλουν σε φακελάκι, με το παιδί τους, μέσω της Διεύθυνσης του σχολείου. ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!

Σημείωση: Για οποιαδήποτε κατάθεση ή αποστολή χρημάτων (συνδρομές, ημερολόγια, μπλουζάκια) μην αμελείτε να γράφετε πάντα ονοματεπώνυμο παιδιού, Τμήμα και λόγο.

30-1-2022, Με εκτίμηση, Το Διοικητικό Συμβούλιο.



Από κοινού το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, εύχονται σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά και σημειώνουν τα εξής, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021:

«Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και διαβεβαιώνοντας ότι ο δήμος εργάζεται σταθερά για το καλό όλων των σχολείων της αρμοδιότητάς του.

Με καλύτερους πλέον όρους και τη μεγαλύτερη δυνατή αισιοδοξία ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας αποτελεί διαρκή μέριμνα της Διεύθυνσης του Σχολείου και του ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι βιντεοπροβολείς λειτουργούν σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, τεχνικά προβλήματα των κτιρίων ξεπερνιούνται, ο περιβάλλων χώρος ευπρεπίστηκε από την υπηρεσία πρασίνου. Επίσης, στο υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, προστέθηκαν μόνιμοι πλέον εκπαιδευτικοί, έχουν παρουσιαστεί οι πρώτοι αναπληρωτές και αναμένεται η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για την πλήρη στελέχωση των μουσικών ειδικοτήτων. Τέλος, αναμένονται ιδιαίτερα ευχάριστες εξελίξεις από την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ (τον κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού δημοσίου), που θα αφορούν στην επέκταση και συντήρηση του σχολείου, χάρη στην αποφασιστική υποστήριξη του βουλευτή κ. Γιάννη Παππά.

Η Διεύθυνση του σχολείου και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησαν τον κ. Στράτο Καρίκη, γιατί χάρη στην ανταπόκριση του ίδιου, αλλά και άλλων στελεχών της διοίκησης του δήμου, όπως του κ. Σάββα Χριστοδούλου, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του κ. Θανάση Βυρίνη που διετέλεσε υπεύθυνος για θέματα συντήρησης και αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, του κ. Τηλέμαχου Καμπούρη, ως αντιδημάρχου οικονομικών (παλαιότερα) ή τεχνικών έργων και υποδομών (σήμερα), αλλά και χάρη στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιακών στελεχών, αντιμετωπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μια σειρά από σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, δημιουργήθηκαν τρεις (3) απολύτως αναγκαίες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ επίκειται η στεγανοποίηση σε δύο σημεία της ταράτσας.

Υποστήριξη επίσης βρήκαν και από τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ και αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, που μερίμνησε για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων και την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο 5×5 γήπεδο ποδοσφαίρου, τους αντιδημάρχους κ. Γιάννη Καμπούρη και κ. Στέφανο Δράκο, χάρη στο έμπρακτο ενδιαφέρον των οποίων ολοκληρώνεται η σύνδεση με διαδίκτυο όλων των αιθουσών διδασκαλίας, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σάββα Καραταπάνη, χάρη στη μέριμνα του οποίου η σχολική βιβλιοθήκη ενισχύθηκε σημαντικά με νέους τίτλους βιβλίων και τη δημοτική κοινότητα Κοσκινού και τον πρόεδρο της κ. Τάσο Ψυλλάκη.

Σημειώνουμε τέλος πως την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επισκέφθηκαν το Σχολείο μας. Οι μουσικοί ερμήνευσαν αποσπάσματα διάφορων συνθετών και εποχών, με μαέστρο τον κ. Νικόλαο Χαλιάσα  και συνομίλησαν με τους μαθητές/μαθήτριες μας. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε σε όλες και όλους δύναμη και υγεία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...