(1ο) Ρόδος: Σταυροδρόμι πολιτισμών και συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Στο πλαίσιο συνεργασιών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου με άλλα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά την πολυήμερη εκδήλωση “Ρόδος: Σταυροδρόμι πολιτισμών και συμπράξεων Μουσικών Σχολείων”. Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου: Μαθητική συναυλία σε σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.
Δευτέρα 1 Απριλίου, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου: Μαθητική συναυλία σε σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο Αλίμου.

Δείτε βίντεο απόσπασμα και από τις δύο ημέρες, πατώντας εδώ.

Πέμπτη 4 Απριλίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου: Μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων Ρόδου και Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν συναυλία αφιερωμένη σε Έλληνες Συνθέτες του 20ου αιώνα ερμηνεύοντας έργα για πιάνο.

Δείτε βίντεο της εκδήλωσης πατώντας εδώ.

Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου:  Το Σμυρναίικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες της Μ. Ασίας με  τη συμμετοχή της Ομάδας Παραδοσιακού Χορού του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Σάββατο 6 Απριλίου στις  20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου: θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα ««Κρήτη? Δωδεκάνησα? Μικρά Ασία: Παράλληλα Μουσικά Μονοπάτια», με τραγούδια που μας ταξιδεύουν πάνω από την ανατολική Μεσόγειο. Συμμετέχουν: Ορχηστρικά και φωνητικά σύνολα των Μουσικών σχολείων Ρόδου και Πειραιά, καθώς και η ορχήστρα και οι χορευτικές ομάδες της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου.

Δείτε βίντεο της εκδήλωσης πατώντας εδώ.

 Δείτε κάποιες φωτογραφίες παρακάτω (Οι φωτογραφίες είναι από τους γονείς κ. Μαρκαντώνη και κ. Διακουράκη).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...