(2ο) Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, μεταξύ του Αιγαίου πελάγους και των ακτών της Μέσης Ανατολής. Ως σταυροδρόμι πολισμών, συνυπάρχει με το κλασικό, το παραδοσιακό και το σύγχρονο.

Φέτος, μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής παύσης, το μουσικό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Συμμετέχουν μουσικά σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία: Αλίμου, Αργολίδας, Ρόδου και με βίντεο τα Μουσικά Σχολεία Ηρακλείου και Σερρών, συμπράττοντας σε τρεις διαφορετικές  θεματικές: για τον Μίκη Θεοδωράκη, για την επέτειο 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή και σε ελεύθερο πρόγραμμα (σύγχρονο και κλασικό).

Συνδιοργάνωση:  Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου ? ΔΟΠΑΡ, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μ.Σ.Ρ.

Το φεστιβάλ μεταδόθηκε με live streaming από το κανάλι του Σχολείου www.youtube.com/musicschoolrhodes.

Στη συνέχεια, μετά την αφίσα και το φυλλάδιο, μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες, ανά ημέρα:

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, Αφιέρωμα στην επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Σάββατο 16 Απριλίου 2022, Κλασικό και σύγχρονο μουσικό πρόγραμμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...