Προσεχώς (4ο) Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων

Το 4ο Φεστιβάλ “Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων”, προβλέπεται να υλοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2024, αναλόγως των συμμετοχών.

Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, μεταξύ του Αιγαίου πελάγους και των ακτών της Μέσης Ανατολής. Ως σταυροδρόμι πολισμών, συνυπάρχει με το κλασικό, το παραδοσιακό και το σύγχρονο.


Στο Μουσικό Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων» προσκαλούνται μουσικά σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδος, έχοντας ως βασικό ρεπερτόριο τρεις θεματικές: Κλασική μουσική, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, σύγχρονη μουσική.
Οι συνεργασίες αυτές προσφέρουν: υψηλό μουσικό και μορφωτικό αντίκτυπο για τους/τις μαθητές/μαθήτριες, τους/τις εκπαιδευτικούς των Σχολείων και τις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες και καλλιέργεια διαφορετικών ειδών μουσικής (κλασική, παραδοσιακή, σύγχρονη, λαϊκή).

Οι χώροι στους οποίους προτείνεται να διεξαχθεί είναι: Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου,
ανοικτό Κινηματοθέατρο Ρόδον, αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία και τη στήριξη: ΔΔΕ Δωδεκανήσου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου. Κατά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ, προβλέπεται συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους καθώς και ερωτηματολόγιο ώστε να αποτιμηθεί η δράση αλλά και να μπορέσει να εξελιχθεί, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις προσδοκίες τους.


Σημειώνουμε πως πραγματοποιήθηκαν τρία φεστιβάλ, στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων και των Πολιτιστικών Προγραμμάτων- Εκδρομών: Το 2019 πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ με τα Μουσικά Σχολεία Ρόδου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά, (σύνδεσμος στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας: https://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/1-music-festival-rhodes/).
Το 2022 πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ με τα Μουσικά Σχολεία Ρόδου, Αλίμου, Αργολίδας και με
βίντεο Σερρών, Ηρακλείου, (σύνδεσμος στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας: https://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/2-music-festival-rhodes/).
Το 2023 πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ με τα Μουσικά Σχολεία Ρόδου, Αθηνών, Ηρακλείου,
Πτολεμαΐδας, Σάμου (σύνδεσμος στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας: https://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/3o-staurodromi-politismon-rhodes/).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...