Ημέρα της Μεσογείου “Sounds of Solidarity”

Συναυλία για την Ημέρα της Μεσογείου, Sounds of Solidarity, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Anna Lindh, στα πλαίσια του συντονισμού για την Ημέρα της Ευρώπης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης και του ΔΟΠΑΡ.

Η 28η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα της Μεσογείου, μία ημέρα που αναγνωρίζουμε την κοινή μας ταυτότητα και κληρονομιά. Προς τιμήν της ημέρας αυτής, το Ίδρυμα Anna Lindh κάθε χρόνο επιλέγει τοπικά σχήματα στις 42 Μεσογειακές χώρες για την πραγματοποίηση ανοικτών συναυλιών.

Φέτος, η μουσική ξεπερνάει τα όρια μίας εκδήλωσης! Είναι μία εγκάρδια έκφραση ενότητας και ειλικρινούς προσπάθειας να συνδεθούμε μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.

Συμμετείχαν: Η Χορωδία Ενηλίκων και το Εργαστήρι Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου του ΔΟΠΑΡ, υπό τη διεύθυνση της κ. Άντζελας Σπανού, το ντουέτο Memnune Music: πιάνο: Μεμνουνέ Κιαζίμ, βιολί: Γεώργιος Παπασάββας και η Παραδοσιακή Χορωδία του Σχολείου μας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ματίνα Μάστορα και τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Ανδρικόπουλο και τους εκπαιδευτικούς της Παραδοσιακής Ορχήστρας κ. Ηλία Αναστασιάδη στην λύρα και τον κ. Μιχάλη Κωστάκη στο λαούτο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…