Καλλιτεχνική- εκπαιδευτική εκδρομή στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος που πραγματοποιήθηκε φέτος στο σχολείο μας με τίτλο: «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ – ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική – καλλιτεχνική εκδρομή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μαθητές πιάνου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ανθούλα Κολιάδη – Τηλιακού και κ. Θεοδοσία Σαρρή επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου παρακολούθησαν ρεσιτάλ πιάνου με θέμα: «Έλληνες Συνθέτες» με την κ. Ελένη Παπασπύρου, σολίστ και Καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Επίσης, οι μαθητές και μαθήτριες μας επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου (παρουσία του ιδίου συνθέτη) και την παρουσίαση του πιανιστικού έργου του “Μικρές Καθημερινές Ιστορίες από το Ημερολόγιο ενός παιδιού – 30 Μικρά Παιδικά Κομμάτια για πιάνο” από τις μαθήτριες και τους μαθητές του ΜΣ Ηρακλείου. Στο σχολείο γιόρτασαν ταυτόχρονα την ημέρα πιάνου (88η ημέρα του χρόνου), συνομίλησαν με τον ίδιο το συνθέτη, έκαναν ανοιχτή πρόβα και αλληλεπέδρασαν με καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες του άλλου σχολείου.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες μας συμμετείχαν σε κοινή Συναυλία Πιάνου με μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, οι οποίοι παρακολουθούσαν ένα αντίστοιχο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Παί-ΖΩ πιάνο: Έργα για παιδιά και νέους». Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας έπαιξαν έργα για τέσσερα χέρια και παρουσίασαν τη πιανιστική συλλογή του Ρώσου Συνθέτη Dmitry Blagoy με τίτλο: Στιγμές από τη ζωή ενός παιδιού”, η οποία ήταν πλαισιωμένη από μικρές ενδιάμεσες αφηγήσεις – ιστορίες εμπνευσμένες τόσο από τον τίτλο, όσο και από τη γραφή των επιμέρους κομματιών της συλλογής. Τα κείμενα επιμελήθηκε η βραβευμένη μαθήτρια του σχολείου μας Αλίκη Ψωμά, ενώ ταυτοχρόνως εικαστικά έργα εμπνευσμένα από τις ιστορίες που δημιούργησαν μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της εικαστικού μας κ. Γρηγοριάδου, έδωσαν χρώμα στις πιανιστικές εκτελέσεις των κομματιών.

Εκτός από την πραγματοποίηση της καλλιτεχνικής σύμπραξης, οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το Ενυδρείο του Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Ευχαριστούμε θερμά τις Καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Ευγενία Ψαρουδάκη για το γενικό συντονισμό και οργάνωση, καθώς και τις κ. Ελένη Παπασπύρου, κ. Λιλή Δάκα, κ. Ελένη Ρέντζου, κ. Ράνια Τουτουντζάκη, κ. Ράνια Μεϊμάρη, και τον κ. Τρύφωνα Θωμόπουλο και όλους τους καθηγητές πιάνου του ΜΣΗ. Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς το Διευθυντή του ΜΣΗ κ. Φουκαδάκη, τον κ. Υποδιευθυντή κ. Κατσαράκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ρεμεδιάκη. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τις καθηγήτριες του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνα Καβουριάδου, Κική Σταυρίδη και Ερατώ Χατζηνικολάου για τη συνεργασία τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...