“Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω”

Σε ένα πολύ όμορφο απόγευμα, εξελίχθηκε αυτό της Κυριακής 28 Μαϊου 2023, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας, με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου “Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω”, του συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα.

Με τη στήριξη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ, την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μπάρδου Χρήστου, του Αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ. Δράκου Στέφανου και δεκάδων θεατών, ο συγγραφέας παρουσίασε πτυχές του βιβλίου του, συνομίλησε και έθεσε προβληματισμούς σχετικά με την κοινωνική θέση της γυναίκας τότε και τώρα, με τα στερεότυπα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες, ενώ πολλές ήταν οι ερωτήσεις από τους θεατές.

Προλόγισε η οικονομολόγος και συγγραφέας κ. Γιώτα Παρισίδη και η προϊσταμένη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ κ. Ειρήνη Συμιακού. 

Τιμή τέλος για όλους εμάς, ήταν η παρουσία της κόρης του σπουδαίου στιχουργού Κώστα Βίρβου (στιχουργού μεταξύ άλλων και του τραγουδιού Λίγα ψύχουλα αγάπης σου γυρεύω), Αναστασία Βίρβου, η οποία μίλησε για τον πατέρα της και τα τραγούδια του ως μαρτυρίες μιας εποχής.

Το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής του Σχολείου μας απέδωσε κάποια τραγούδια εκείνης της εποχής και φυσικά το “Λίγα ψύχουλα αγάπης σου γυρεύω”, ταξιδεύοντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό. Ομιλητές και παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά τα παιδιά: Γιάννη Μεσαναγρενό (μπουζούκι), Ιξάν Τατ (μπουζούκι), Φιλιώ Φλεβάρη (κιθάρα), Κατερίνα Παρίση (τραγούδι), Μιχάλη Πατσάη (πιάνο), Αλέξη Χαραλαμπίδη (πιάνο), Μάριο Χρήστου (πιάνο). Η επιμέλεια της ορχήστρας ήταν του καθηγητή μουσικής κ. Βαγγέλη Τότση, που συνόδευσε με το μπουζούκι του τα παιδιά.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…