Το λιμάνι μου είσαι εσύ
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026, παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα “Το λιμάνι μου είσαι εσύ”, σε συνεργασία με το Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών της Διεύθυνσης Παιδείας και Νέας Γενιάς του Δήμου Ρόδου και τις Εκδόσεις Διόπτρα. Την εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου κα. Ειρήνη Συμιακού.
Ο Κώστας Κρομμύδας συγκαταλέγεται στους πλέον αγαπητούς σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς και έχει επισκεφθεί ακόμα δύο φορές το Σχολείο μας, παρουσιάζοντας τα βιβλία του: Κρασί από τα χείλη σου και Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω, ενώ έχει προσφέρει βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη μας.
Από το 2011 έως σήμερα έχει εκδώσει δεκαπέντε βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν σημειώσει σημαντική εκδοτική επιτυχία και έχουν αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό. Παράλληλα, παραδίδει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και δημόσιου λόγου, ενώ διαθέτει αξιόλογη παρουσία στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ως απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Το νέο του μυθιστόρημα, «Το λιμάνι μου είσαι εσύ», αποτελεί μια συγκινητική ιστορία για τον έρωτα, την απόσταση και την προσμονή, με φόντο τη θάλασσα και τη Χίο. Μέσα από μια ατμοσφαιρική αφήγηση αναδεικνύονται η δύναμη της αγάπης, η σημασία της επιστροφής και η ανθεκτικότητα των ανθρώπινων δεσμών στον χρόνο.
Έπαιξαν παραδοσιακούς νησιώτικους σκοπούς ο Μιχάλης Τσούκαλης στο λαούτο και ο Άγγελος Παπανικόλας στη λύρα.









