Νέοι Ορίζοντες στα Γερμανικά με το Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας το πρόγραμμα “Vorfahrt mit Deutsch” (Νέοι Ορίζοντες με τα Γερμανικά) του Ινστιτούτου Γκαίτε Αθηνών, στο  οποίο μαθητές/μαθήτριες των γερμανόφωνων τμημάτων Β1 και Β3 με την καθηγήτριά τους κ. Βόμβα Στυλιανή συμμετείχαν σε καινοτόμο βιωματικό εργαστήριο και  ήρθαν σε επαφή με τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα των γερμανόφωνων χωρών.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές/-ριες ανοίγουν νέους ορίζοντες γνωριμίας με τη γερμανική γλώσσα σε μια επίσκεψη μάθησης και ενημέρωσης που γίνεται παιχνίδι, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιούνται για τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η έναρξη του προγράμματος ήταν φυσικά μουσική, με παραδοσιακά τραγούδια από τους εκπαιδευτικούς μας κ. Αναστασιάδη Ηλία και κ. Κωστάκη Μιχάλη.

Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Ινστιτούτου Γκαίτε Αθηνών, την Multiplikatorin του(πολλαπλασιάστρια της Γερμανικής Γλώσσας) κ. Γκόντου Μαρία καθώς επίσης και την κ. Στυλιανέλη Ι. για την συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...