Πιανιστικές Μινιατούρες Ελλήνων Συνθετών

Στο επετειακό διήμερο “Πιανιστικές Μινιατούρες Ελλήνων Συνθετών” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2023, συμμετείχαν με δύο έργα τους, ο εκπαιδευτικός του Σχολείου μας κ. Βεκιάρης Μιχάλης και ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Γιώργος Μητρόπουλος!

35 νέοι πιανίστες, 140 συνθέτες, 700 θεατές: Στην κατάμεστη αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος”, πραγματοποιήθηκε άλλη μια μεγάλη εκδήλωση για τα 70 χρόνια του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με την επιμέλεια της Λορέντας Ράμου και του Βαλέρι Ισμαγκίλοφ.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του για τη μουσική δημιουργία, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, απηύθυνε πρόσκληση σε Έλληνες συνθέτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου, για να συνθέσουν από μία μινιατούρα για σόλο πιάνο διάρκειας ενός λεπτού, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν 70 έργα ισάριθμων συνθετών, όσα και τα χρόνια του Συλλόγου. Το κάλεσμα αγκαλιάστηκε με τέτοια θέρμη, που τελικώς συγκεντρώθηκαν πολύ περισσότερες συμμετοχές, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε δύο συνεχόμενες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα έργα θα αναρτηθούν στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Συλλόγου ώστε να είναι ελεύθερα προς χρήση και μουσική εκτέλεση. Τις συνθέσεις ερμήνευσαν τελειόφοιτοι πιανίστες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

A book of colours, Μιχάλης Βεκιάρης
Miniature, Γιώργος Μητρόπουλος

(φωτογραφίες:©αkriviadis.gr)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...