Εκπαιδευτική- Πολιτιστική Εκδρομή στην Κέρκυρα και Αθήνα

Το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου πραγματοποίησε στην Κέρκυρα,  τετραήμερη εκδρομή παιδαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν ο κ. Χασάπης Νίκος και η κ. Μπουντούρη Αυγή. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου 2024.

Στην Ιόνιο Ακαδημία πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Συνόλου Κρουστών: Ιστορική- θεωρητική εισαγωγή από τον Νίκο Χασάπη για την επιρροή της Αφρικανικής μουσικής στην Λατινική Αμερική και την λειτουργία των Clave στην jazz, latin, rock  και samba reggae. Διδασκαλία από μέρους των μαθητών/μαθητριών του Συνόλου Κρουστών προς τους φοιτητές Μουσικών και Παιδαγωγικών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου.  Κοινή παρουσίαση επί σκηνής του αποτελέσματος   του μουσικού θέματος που  μελέτησαν. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μουσική δράση στο δρόμο με περπάτημα στο κέντρο της πόλης και μουσική από το Σύνολο Κρουστών.  Στη συνέχεια, στην Πλατεία Λιστόν και εκτέλεση προγράμματος από το ρεπερτόριο του  Συνόλου Κρουστών μπροστά σε μεγάλο πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε και συνεχάρη το Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Στην Αθήνα, επισκεφθήκαμε το studio Batala Athens  για ένα βιωματικό εργαστήριο. το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με μουσική εκτέλεση του Συνόλου Κρουστών του ΜΣΡ στα μέλη του συνόλου Samba reggae του συγκροτήματος  Batala Athens. Ακολούθησε διδασκαλία με τα βασικά  ιστορικά και μουσικολογικά στοιχεία από το δάσκαλο και διευθυντή κ. Σταύρο Parceiro. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κοινή πρόβα των δύο συνόλων.

Την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ακρόπολης. Ακολούθησε ξενάγηση από την συνοδό-φιλόλογο του ΜΣΡ κ. Μπουντούρη Αυγή, ενώ το απόγευμα, στο Θέατρο Βρετάνια, παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση “ Ο κύκλος των Χαμένων Ποιητών”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...