Σχ. έτος 2023-2024: Νέα και Ενημερώσεις

Νέα κλιματιστικά σε μεγάλες αίθουσες του Σχολείου μας, Απρίλιος 2024:

Για ακόμα μια φορά, είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας και όλη τη σχολική μας κοινότητα. Μετά τη μουσικοχορευτική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου 2024, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την τοποθέτηση δύο μεγάλων κλιματιστικών, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τα έσοδα της βραδιάς, από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και με τη στήριξη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που τόσα προσφέρει, με άψογη συνεργασία. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του 15μελους, μαθητή της Β’ Λυκείου Πύλο Αλέξανδρο και όλα τα μέλη του, την Πρόεδρο κ. Χαρτοφύλη Κατερίνα και τον κ. Διακογεωργίου Ηλία, γονέα μαθητών μας, για την προσφορά και τον επαγγελματισμό του.


Από ενημερωτικό κείμενο, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024:

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε, εκτός από το καθημερινό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και σε εξωσχολικές καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις.

Πρόσφατα η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Αλίκη Ψωμά, κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, ενώ ο μαθητής της Α’ Λυκείου Ιωάννης Ταλαδιανός, ήρθε δεύτερος στο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου.

Οι πρόσφατες ολοκληρωμένες δράσεις μας είναι οι εξής:

 • Παρουσίαση μουσικών οργάνων σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων,
 • Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά- μαθητικές συναυλίες,
 • Παρακολούθηση live streaming συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,
 • Καλλιτεχνικές δράσεις- ζωγραφική του πίνακα «Το φιλί»,
 • Φιλοξενία του φορητού πλανητάριου: προβολή ταινιών και παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο,
 • Συμμετοχή στα σχολικά πρωταθλήματα Λυκείου, με ομάδες βόλεϊ και ποδοσφαίρου.
 • Ενημερωτικές συναντήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, θέματα σπουδών και υποτροφιών,
 • Βιωματικά εργαστήρια με τη ΔΙΟΔΟ, την ΕΥΘΥΤΑ και άλλους φορείς.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν διάφορες σχολικές εκδηλώσεις, ερευνητικές εργασίες και δραστηριότητες στο πλαίσιο των μαθημάτων, ενδοσχολικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, ενώ στην τελική τους ευθεία βρίσκονται τα έργα στο σχολικό μας συγκρότημα, τα οποία πραγματοποιούνται από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Επόμενες δραστηριότητες/ συναυλίες:

 • 1 Μαρτίου, στον Τρούλο (Μανδράκι), στις 18:00, με το Σύνολο Πνευστών (Μπαντίνα): μικρή συναυλία για το καλωσόρισμα της Άνοιξης,
 • 6 Μαρτίου, στις Πηγές Καλλιθέας, στις 17:00, συμμετοχή του Συνόλου Κρουστών στις δράσεις του “The greek festival”,
 • 7 Μαρτίου, μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, αμέσως μετά την παρέλαση για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Παροικιακών Δωδεκανησιακών Συλλόγων Ρόδου και τη Διεύθυνση ΔΟΠΑΡ δήμου Ρόδου,
 • 9 Μαρτίου, συμμετοχή μελών της χορωδίας «Polifonia» του Λυκείου, σε εκδήλωση- ημερίδα για την ενδοοικογενειακή και εργασιακή βία, με τη συνεργασία διάφορων φορέων.
 • 11 με 14 Απριλίου, οργανώνουμε το 4ο Μουσικό Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων», με Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και δύο συμμετοχές από το εξωτερικό, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της ΔΔΕ Δωδεκανήσου.
 • 20 Απριλίου, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, συναυλία της Ορχήστρας Ευρωπαϊκής Μουσικής,
 • 19-23 Απριλίου, μουσικά σύνολα συμμετέχουν στο Διεθνή Biennale Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αυτή η δραστηριότητα και η συνεχής συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών μας με την στήριξη των γονέων/κηδεμόνων τους, αποτελούν πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις και διαγωνισμούς, αποκτούν όχι μόνον τεχνικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες στον τομέα της μουσικής, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που εμπλουτίζουν το πολιτισμικό τους περίγραμμα. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε συναυλίες, διαγωνισμούς, αθλητικά πρωταθλήματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους, τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με άλλους.

Πέραν της προσωπικής τους καλλιέργειας, η ενεργή συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών μας σε εκδηλώσεις και προγράμματα συνεισφέρει στη δημιουργία μιας δυναμικής και ενωμένης σχολικής κοινότητας. Ταυτόχρονα, οι εκδηλώσεις αυτές, τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσουν το ταλέντο και τα ενδιαφέροντά τους, προάγοντας έτσι την πολυμορφία και την πολιτιστική πλοκή του Σχολείου μας.

Μέσα από αυτήν τη συνεχή πορεία δράσης και εμπλοκής, οι μαθητές/μαθήτριες μας αποκτούν μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του εκπαιδευτικού προγράμματος. Μαθαίνουν να εργάζονται σε ομαδικό πνεύμα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να διαχειρίζονται τον χρόνο τους με αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που εμπλέκουν τον πολιτισμό και την τέχνη, συμβάλλει στην πλήρη ανάπτυξη τους ως ενεργοί πολίτες και στη διαμόρφωση μιας πλούσιας και ισορροπημένης προσωπικότητας, ενισχύοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αξίες που αποκτούν και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.


10 Οκτωβρίου 2023: Στηρίζουμε τη διοργάνωση- θεσμό “Ρόδος για τη Ζωή”! Με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες μας και τις οικογένειες μας! Για 14η συνεχόμενη χρονιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, ένας στόχος που αφορά πάντα την αγορά ενός μηχανήματος για την πρόληψη και καταστολή του καρκίνου, για τις ανάγκες του νοσοκομείου της Ρόδου.


5 Οκτωβρίου 2023: Εκ μέρους του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον επιχειρηματία κ. Ασπράκη Απόστολο για την ευγενική του δωρεά στο Σχολείο μας. Η αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η καλυτέρευση της καθημερινότητας, είναι ακόμα ένας στόχος που υλοποιούμε σιγά σιγά, με τη στήριξη -πέρα των δημοσίων και επίσημων φορέων- και ιδιωτών, φίλων του Σχολείου.


29 Σεπτεμβρίου 2023:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

Καθώς ξεκίνησε άλλη μια σχολική χρονιά , θα θέλαμε να ευχηθούμε υγεία , πρόοδο και επιτυχίες σε όλα τα παιδιά και να καλωσορίσουμε τους νέους μας μαθητές και γονείς στη μεγάλη «οικογένεια» του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και να τους συγχαίρουμε για την επιλογή τους !!!!

Ο Σύλλογός μας αναπτύσσει ιδιαίτερη δραστηριότητα. Επίσης, έχει καλλιεργήσει μια εξαιρετικά εποικοδομητική σχέση συνεργασίας με τη Διεύθυνση του Σχολείου, ώστε μέσα από κοινές, συνεχείς προσπάθειες, επιτυγχάνονται διαρκώς μικρά και μεγάλα «θαύματα» προς όφελος της εκπαιδευτικής λειτουργίας και των παιδιών.

Επιγραμματικά σας αναφέρουμε τα κάποια από τα πιο σημαντικά (ορισμένα, μάλιστα, πρωτοποριακά για ένα δημόσιο σχολείο):

·         Η εκτέλεση του τεράστιου έργου (προϋπολογισμού 1.160.000€) προσθήκης 4 αιθουσών, συντήρησης του σχολείου, αντιπυρικής και αντικεραυνικής προστασίας κλπ, από τον κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού δημοσίου, ΚΤιριακές ΥΠοδομές ΑΕ.

·         Η αγορά μουσικών οργάνων από το Σύλλογό μας, αξίας 10.740€, χρήματα που έλαβε για το σκοπό αυτό από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

·         Η αγορά φοριαμών ώστε ΚΑΘΕ μαθητής/τρια να έχει έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο για τη φύλαξη προσωπικών ειδών, βιβλίων κλπ.

·   Σίτιση καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τη μετακίνηση όλων των παιδιών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.

· συντήρηση των αθλητικών χώρων και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς και πολλά άλλα

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το νόμο όλοι κι όλες είστε αυτοδίκαια μέλη του συλλόγου μας. Παρακαλούμε, λοιπόν, για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ποσό 10€ ανά οικογένεια, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών):

α) απευθείας σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ,

β) εσωκλείοντας 10€ σε φάκελο κι αναγράφοντας ονοματεπώνυμο/α παιδιού/ών, Τμήμα, email,

τον οποίο θα παραδώσει το παιδί στη Διεύθυνση του Σχολείου ή

γ) με e-banking, στο λογαριασμό του Συλλόγου στην Τράπεζα Πειραιώς

     ΙΒΑΝ: GR66 0172 7180 0057 1810 1377 403

αναγράφοντας ονοματεπώνυμο παιδιού/ών και Τμήμα, στο πεδίο «Πληροφορίες για το δικαιούχο»

Η ενεργή συμμετοχή στο Σύλλογο ΚΑΙ των νέων μελών θα δώσει φρέσκες ιδέες και νέα ώθηση στις προσπάθειές μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος                          Χαρτοφύλη Αικατερίνη                6932639622

Αντιπρόεδρος                  Κυπριώτης Δημήτριος                   6937206836

Γενική Γραμματέας         Σαμαρά Δήμητρα                           6979920386

Ειδικός Γραμματέας       Διακογεωργίου Ηλίας                   6974728081

Ταμίας                                Σαρρή Θεοδοσία                           6907768541

Μέλος                                 Διακοσταματίου Παύλος            6932238809

Μέλος                                 Σκανδαλιάρης Ζαφείρης              6344964484

Ίσως σας ενδιαφέρουν…