Σχολείο Υποδοχής σε τρία προγράμματα erasmus 2024

Τον Απρίλιο 2024, υποδεχθήκαμε στο Σχολείο μας εκπροσώπους από δύο Σχολεία εξωτερικού, ως Σχολείο Υποδοχής σε αντίστοιχα προγράμματα erasmus και το Μάιο 2024, υποδεχθήκαμε ακόμα ένα.

Απρίλιος 2024:

Από την Ματέρα της Ιταλίας, ένας καθηγητής και τρεις μαθητές από το Λύκειο Tommaso Stigliani και από την Ανδαλουσία της Ισπανίας, τρεις καθηγητές από το Conservatorio Elementar de Musica “Maestro Artola”.

Οι αποστολές περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου μας, συζήτησαν με τη διεύθυνση, εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες μας και παρακολούθησαν μουσικά μαθήματα, βλέποντας αναλυτικά την καθημερινότητα και τις μουσικές σπουδές. Η διάρθρωση του προγράμματος καθώς και το πλαίσιο σπουδών μας, τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ συμμετείχαν και στο 4ο μουσικό φεστιβάλ “Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων”.


Μάιος 2024:

Τον Μάιο, ως Σχολείο Υποδοχής, υποδεχθήκαμε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από το Δημοκρατικό Σχολείο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Ένα ιδιαίτερο Σχολείο με τεράστιες διαφορές ακόμα και από το υπόλοιπο ολλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα. Συζητήσαμε, μιλήσαμε για τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και τις ιδιαιτερότητες των Σχολείων μας, ακούσαμε μουσικές και χορέψαμε. Κατά τη διάρκεια των ημερών, οι νέοι μας φίλοι και φίλες, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους και τη Μεσαιωνική Πόλη.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…