Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Με την ανακήρυξη της 4ης Απριλίου κάθε έτους ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας έλαβαν μέρος σε δράσεις ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα.

Αυτή η ημέρα αναδεικνύει τη σημασία της φιλοζωίας και της προστασίας των ζώων που έχουν μείνει χωρίς σπίτι και αναζητούν ανθρώπινη φροντίδα. Μέσα από συζητήσεις και  προσωπικές ιστορίες κατέληξαν σε συμπεράσματα όπως ότι τα αδέσποτα ζώα αποτελούν μία από τις πλέον σοβαρές προκλήσεις για την ευημερία των ζώων σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι η φιλοζωία αποτελεί το θεμέλιο της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος  καθώς περιλαμβάνει καθημερινές πράξεις αγάπης, βοήθειας και προστασίας.

Μέσα από μάθημα των Καλλιτεχνικών αποφάσισαν να δημιουργήσουν σχετικές αφίσες που τοποθέτησαν εντός και εκτός του Σχολείου , καθώς και μικρά φυλλάδια που μοίρασαν στο χώρο στάθμευσης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Γρηγοριάδη Ρένα.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα συζητήσεις και διαδικτυακές προβολές με φορείς φιλοζωικών οργανώσεων, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Μπέλλο Παναγιώτη-Λουκά.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…