Πιανιστικό ντούο Ζάλα και Βαλ Κράβος

Το πιανιστικό ντούο Ζάλα και Βαλ Κράβος επισκέφθηκε τη Ρόδο για μια συναυλία και τη Δευτέρα 8 Μαϊου πέρασε από το Σχολείο μας, για μια συνάντηση- μικρή συναυλία, συζήτηση και ακρόαση με μαθητές και μαθήτριες από τις τάξεις του πιάνου και του συνόλου “Πιάνο για τέσσερα χέρια”.

Η Ζάλα και ο Βαλ Κράβος είναι αδέλφια, έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και, παρά την πολύ νεαρή ηλικία τους, έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς, συναυλίες σε όλο τον κόσμο, παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις καθώς και ηχογραφήσεις. Ακολουθούν και σόλο καριέρα αλλά απολαμβάνουν να εμφανίζονται και μαζί, με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σημειώνουμε ότι στη συναυλία στο Νεστορίδειο παρουσιάστηκαν έργα Σούμπερτ, Μπιζέ, Γκριγκ καθώς και δύο έργα του καθηγητή του Σχολείου Μιχάλη Βεκιάρη (το ένα από αυτά γραμμένο γι? αυτούς, βασισμένο σε μεγάλο βαθμό σε μια μελωδία της Δωδεκανήσου και σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση).

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, με τη στήριξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...