Καλλιτεχνικό Εργαστήρι στο Κατάλυμα της Γαλλίας

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι με τον κ. Γιάννη Χατζηασλάνη για μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου στο Κατάλυμα της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων που συνδιοργανώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Προξενείο της Γαλλίας στη Ρόδο και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης για τη Γαλλική Γλώσσα Δ΄ Αθήνας και Δωδεκανήσου, κ. Αγλαΐα Γαλανοπούλου, μαθητές και μαθήτριες γαλλόφωνων τμημάτων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και η καθηγήτριά τους κ. Κωνσταντίνα Tοτόμη, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 κατόπιν πρόσκλησης, το Κατάλυμα της Γαλλίας, όπου είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν στο Εργαστήρι «CURIOSITES» του καλλιτέχνη- φωτογράφου κ. Γιάννη Χατζηασλάνη, το οποίο αφορούσε τη φωτογραφία και τη μουσειολογία.

Αρχικά, μέσα από την παρουσίαση της πρωτοποριακής και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας έκθεσης “Visitations” του καλλιτέχνη φωτογράφου κ. Χατζηασλάνη, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το θέμα του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2023, στον οποίο είχαν λάβει μέρος οι μαθητές/τριες μας, συζητήθηκαν οι έννοιες της ατομικής και μουσειακής συλλογής, καθώς και οι έννοιες της μουσειακής αφήγησης και αναθεώρησης. Στη συνέχεια, μέσα από μία βιωματική και πολύ ευχάριστη άσκηση δημιουργικής αφήγησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη, να αναπτύξουν την παρατηρητικότητα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και να διευρύνουν τη σχέση εικόνας – ιστορίας – λόγου.

Ευχαριστούμε θερμά τον καλλιτέχνη φωτογράφο κ. Γιάννη Χατζηασλάνη για την συναρπαστική εμπειρία που μας χάρισε, το Γαλλικό Ινστιτούτο και ειδικότερα, την κ. Véronique Bruez, Ακόλουθο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας για τη Γαλλική Γλώσσα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, την κ. Αλίκη Μοσχή, Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στη Δωδεκάνησο, την κ. Αγλαΐα Γαλανοπούλου, που αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για εμάς και την κ. Κωνσταντίνα Τοτόμη που παρακίνησε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πραγματοποίηση και επιτυχία αυτής της δράσης. Την αποστολή των μαθητών/τριών μας στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου και στο Κατάλυμα της Γαλλίας, συνόδεψαν πέρα από την κ. Τοτόμη, οι εκπαιδευτικοί κ. Ερατώ Χατζηνικολάου και κ. Κωνσταντίνος Σκριμπόνης.