Βουλή των Εφήβων- ΚΔ’ Σύνοδος (Σεπτέμβριος 2019)


Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου συμμετείχε στο πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων”, μετά από επιλογή της πρότασης του και είναι ένα από τα 300 σχολεία της χώρας που εκπροσωπήθηκε στη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.

Οι συναντήσεις και οι εργασίες της ομάδας του Σχολείου μας, υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019 από την εκπαιδευτικό Έλενα Δαφνή και μαθητές και μαθήτριες της Α’ και της Β’ Λυκείου.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οργανώθηκε και παρουσιάστηκε η “Ημέρα Πολιτισμού”. Κάθε μέλος της ομάδας επέλεξε μία ενότητα, έγραψε ένα κείμενο σε ελεύθερη μορφή, έφτιαξε ένα ελκυστικό power point και έκανε 10λεπτη παρουσίαση σε ανοιχτό διάλογο με το κοινό, χρησιμοποιώντας αρχές του TEDx. Οι ενότητες ήταν : Ενδιαφέροντα των μαθητών του σχολείου μας, Θέατρο, Ποίηση, Ταξίδια, Παράδοση, Αξίες και o ρόλος των νέων στη διατήρηση και διάδοση του Πολιτισμού. Χιουμοριστικό και ταυτόχρονα καυστικό ήταν το δρώμενο της έναρξης με τίτλο “Τι έχουμε μετά;” ενώ συγκλονιστικό ήταν το δρώμενο του τελευταίου μέρους με τίτλο “Παρωπίδες”, που έγραψαν και σκηνοθέτησαν τα ίδια τα παιδιά.

Η ΚΔ΄ Σύνοδος του προγράμματος Βουλή των Εφήβων- Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή” πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Έφηβος Βουλευτής, εκπρόσωπος της Ομάδας Συμμετοχικής Δράσης, η οποία εργάστηκε καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν ο Νικόλαος Διονυσάτος, μαθητής φέτος (σχ. έτος 2019-2020) στην Β’ Λυκείου του Σχoλείου μας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…