Οκτώβριος ’21: Σχολείο Υποδοχής σε πρόγραμμα Ιταλικού Σχολείου

Τον Οκτώβριο του 2021 (12 με 23 Οκτωβρίου) συμμετείχαμε ως Σχολείο Υποδοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ KA1 ?Mobility Agreement for School staff and Quality Commitment for School Education?.

Ο καθηγητής μουσικής κ. Angelo R. Basile από το Λύκειο ?Tommaso Stigliani? (με Ανθρωπιστικές, Γλωσσικές και Μουσικές Κατευθύνσεις) της Ματέρα στην Ιταλία, συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δράσεις, σε πρόβες με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, δίδαξε σε μαθητές/τριες του Σχολείου μας  θεωρία ευρωπαϊκής μουσικής και αρμονία και συζήτησε με εκπαιδευτικούς για τα προγράμματα σπουδών και τη μουσική παιδεία.

Ο στόχος του προγράμματος ήταν να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στην αναβάθμιση των μαθησιακών αποτελεσμάτων (γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες) με σκοπό τη βελτίωση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική διάσταση.

Οι δράσεις ήταν οι εξής: Συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του Σχολείου, συμμετοχή σε μαθήματα μουσικής (15 ώρες), συμμετοχή σε εργαστήρια μουσικών συνόλων (2 ώρες), ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με εκπαιδευτικές πτυχές (σχεδιασμός μαθημάτων, χρήση ΤΠΕ, αποτελέσματα μαθητών/τριών, σύστημα αξιολόγησης) και φυσικά πολιτιστικές επισκέψεις σε διάφορα ιστορικά σημεία της Ρόδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...