Διαστημικές Εικόνες και Καλλιτεχνική Έκφραση

Τρεις συμμετοχές στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Διαστημικές Εικόνες και Καλλιτεχνική Έκφραση”, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, είχαμε από το Σχολείο μας: δύο βίντεο και ένα μουσικό κομμάτι, τα οποία αποστείλαμε στην επιτροπή του Διαγωνισμού, με τη στήριξη της Διεύθυνσης του Σχολείου μας.

Το θέμα του Διαγωνισμού – Φεστιβάλ που επιλέχτηκε  είναι το έργο του διάσημου δημιουργού  Βαγγέλη Παπαθανασίου με τίτλο “Μυθωδία”. Η σύνθεση και το μήνυμα του δημιουργού φέρουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την εποχή που διανύουμε συνδυάζοντας την μουσική και το διάστημα.

Η συμμετοχή του μουσικού κομματιού Empty Void, του Ζήση Αλιμούδη, της Β’ Λυκείου, πήρε έπαινο.

Συμμετοχές:

Του μαθητή Ζήση Αλιμούδη, με τη στήριξη του εκπαιδευτικού κ. Εμίλ Πολυμένωφ.


Μουσικές Τροχιές:

Σύνολο Έκφρασης: Μουσικές Τροχιές, υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ευαγγελία Βολονάκη.


Διάστημα και Γη: Δυο διαφορετικοί κόσμοι;Υπάρχει ήχος στο διάστημα; Έχουν φωνή οι πλανήτες ;Πόσο μοιάζει ο κόσμος του διαστήματος με τον δικό μας ηχητικά ; Μοι?ζουν οι κοσμικο? ήχοι των πλανητών με τους ήχους της φύσης στη Γη και με τους ήχους των μουσικών οργάνων και ύμνων ;Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ κατέγραψαν ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο διάστημα και τα μετέτρεψαν σε ακουστικά. Έτσι , μπορούμε να ..ακούσουμε την τροχιά των πλανητών. Πόσο μοιάζει όμως αυτός ο ήχος με τα κύματα της θάλασσας γύρω από ένα φάρο , με τη μουσική διαλογισμού των μοναχών στο Θιβέτ ή με τα γιγάντια πνευστά που παράγουν μουσική με τη βοήθεια του ανέμου; Η μουσική που.. παράγει και δημιουργεί η φύση στη Γη μοιάζει πολύ με τους ήχους των πλανητών?

Του μαθητή Αντώνη Μαρίνου, με τη στήριξη του εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη-Χαρίλαου Κουτεντάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...