Παρουσίαση και συζήτηση από την Τροχαία Ρόδου

Tην Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2021, είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε από το τμήμα Τροχαίας Ρόδου τον κ. Παπαδάκη Μανώλη (αστυνόμος, υποδιοικητής) και την Ανθυπαστυνόμο κ. Γιουργή Αγγελική.

Οι αστυνομικοί παρουσίασαν σε μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου του Σχολείου μας, εγκεκριμένα βίντεο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα ατυχήματα, στιγμιότυπα με αληθινά συμβάντα από κάμερες ασφαλείας της αστυνομίας, πίνακες με σχετικά στατιστικά στοιχεία για την χώρα μας, αλλά και για το νησί μας. Ακολούθησε αφήγηση αληθινών συμβάντων που κατέγραψαν οι ίδιοι αστυνομικοί, καθώς και συζήτηση με τα παιδιά μας.

Είναι προφανές ότι η εν λόγω δράση είχε σκοπό την αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης των παιδιών, τη συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης που φέρουμε όλοι και όλες και την πρόκληση συναισθημάτων ενσυναίσθησης. 

Υπεύθυνος συντονιστής της δράσης ήταν ο κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος και μέλη οι κ. κ. Μιχάλης Καλαεντζής, Αφροδίτη Κωνσταντινοπουλου, Κωνσταντίνα Τοτόμη και Νεκτάριος Χατζηαντωνης.

Η σωστή οδική συμπεριφορά και η γνώση του ΚΟΚ, όχι μόνο αποτρέπει τον κίνδυνο ατυχημάτων, αλλά είναι και δείγμα πολιτισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...