Διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι Αν_να

Ένα νέο επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι προκειμένου να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους/τις μαθητές/τριες σε θέματα στερεότυπων και μορφών έμφυλης βίας, έφτιαξαν από κοινού το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχικής υγείας «Δίοδος» του Δήμου Ρόδου και η ΧΕΝ Ρόδου, με «πρωταγωνίστρια» την Άν_να, ένα το έφηβο κορίτσι.

Για αρχή, παρουσιάστηκε με την υποστήριξη της καθηγήτριας του Σχολείο μας κ. Λιούρη Σταυρούλας, στους/στις μαθητές/τριες της Α? Λυκείου του Σχολείου μας και σταδιακά θα παρουσιαστεί σε όλα τα τμήματα μας, στο πλαίσιο αντίστοιχων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, σειρά είχε το Γυμνάσιο και συγκεκριμένα το τμήμα Β3. Η δράση υλοποιήθηκε με την συνεργασία του καθηγητή κ. Ηλία Βενιζελέα και της καθηγήτριας κ. Σταυρούλας Λιούρη, της  εκπροσώπου της «Αν_νας» στο Σχολείο μας, αποτέλεσε δε ταυτόχρονα σύμπραξη των δυο ομάδων δράσης του σχολείου που ασχολούνται με τα έμφυλα στερεότυπα και την έμφυλη βία. 

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, σειρά είχαν τα υπόλοιπα δύο τμήματα της Β’ Γυμνασίου: το Β1 και το Β2 που έπαιξαν το επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι μαζί, έχοντας υποστήριξη από Επιστημονικά Μέλη του Κέντρου “Δίοδος” και εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας: την κ. Λιούρη Σταυρούλα και την κ. Κούλη Ζωλένα.

Την Δευτέρα 11 Απριλίου, σειρά είχαν τα τμήματα της Β’ Λυκείου: Με τις καθηγήτριες κ. Κουλή Ζωλένα και κ. Λιούρη Σταυρούλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ψυχαγωγήθηκαν και προβληματίστηκαν, ανταλλάσσοντας απόψεις και επιχειρήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...